Deze bieten galettes zijn heerlijk met, geitenkaas en balsamico azijn. Een lekker snel recept voor hapjes met bladerdeeg. Perfect voor elke gelegenheid!
Gang Borrelhapje, brunch, lunch, snack, Snacks
Keuken Europese recepten
Voorbereidingstijd 15 minutenmin
Bereidingstijd 20 minutenmin
Totale tijd 35 minutenmin
Porties 10taartjes
calorieën 220
Ingrediënten
10plakjesbladerdeeg
5bietenin dunne plakjes
2elbalsamicoazijn
1eltijmgedroogd
200grgeitenkaasverkruimeld
zout en peper
1eigeelgeklutst
1elhoning
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 en bekleed een bakplaat met bakpapier. Haal ook de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en ontdooi.
Voeg de dungesneden bieten toe aan een grote kom en doe het balsamicoazijn erbij. Schep goed om, zodat alle plakjes bedekt zijn met het azijn.
Verkruimel de helft van de geitenkaas over de 10 plakjes bladerdeeg. Leg vervolgens erbovenop. Leg ze een voor een neer.
Bestrooi elke galette met verse tijmblaadjes en breng op smaak met zout en peper.
Vouw de randen van het deeg over de vulling en druk goed aan, zodat de bieten op hun plek blijven. Bestrijk vervolgens de randen met eigeel.
Bak de galettes in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 20-25 minuten, of tot het deeg goudbruin is.
Haal de bieten galettes uit de oven en bestrooi met de overgebleven geitenkaas en een beetje honing.