Ga terug
+ servings
Bieten galettes

Bladerdeeghapjes met bieten

5 van 3 stemmen
Recept afdrukken
Deze bieten galettes zijn heerlijk met, geitenkaas en balsamico azijn. Een lekker snel recept voor hapjes met bladerdeeg. Perfect voor elke gelegenheid!
Gang Borrelhapje, brunch, lunch, snack, Snacks
Keuken Europese recepten
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 10 taartjes
calorieën 220

Ingrediënten

  • 10 plakjes bladerdeeg
  • 5 bieten in dunne plakjes
  • 2 el balsamicoazijn
  • 1 el tijm gedroogd
  • 200 gr geitenkaas verkruimeld
  • zout en peper
  • 1 eigeel geklutst
  • 1 el honing

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 en bekleed een bakplaat met bakpapier. Haal ook de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en ontdooi.
  • Voeg de dungesneden bieten toe aan een grote kom en doe het balsamicoazijn erbij. Schep goed om, zodat alle plakjes bedekt zijn met het azijn.
  • Verkruimel de helft van de geitenkaas over de 10 plakjes bladerdeeg. Leg vervolgens erbovenop. Leg ze een voor een neer.
  • Bestrooi elke galette met verse tijmblaadjes en breng op smaak met zout en peper.
  • Vouw de randen van het deeg over de vulling en druk goed aan, zodat de bieten op hun plek blijven. Bestrijk vervolgens de randen met eigeel.
  • Bak de galettes in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 20-25 minuten, of tot het deeg goudbruin is.
  • Haal de bieten galettes uit de oven en bestrooi met de overgebleven geitenkaas en een beetje honing.