Makkelijke bieten galettes met bladerdeeg
De harmonieuze dans van zoete rode bieten, balsamicoazijn en geitenkaas is al tijden een favoriet onder foodies. En de mogelijkheden zijn eindeloos! Neem bijvoorbeeld deze prachtige bieten galettes. Ze vormen de perfecte balans tussen eenvoud en smaak waardoor deze makkelijke bietentaartjes, in een wereld vol groentetaarten, eruit springen.
De bieten galettes zijn niet alleen buitengewoon smaakvol, maar ook extreem gemakkelijk te bereiden. Het geheim? We maken gebruik van kant-en-klaar bladerdeeg, waardoor dit hapje binnen handbereik ligt voor iedereen.
Voor een andere unieke manier om bieten te gebruiken, probeer eens dit bietencarpaccio recept. Dit gerecht is niet alleen een feest voor het oog maar ook verrukkelijk van smaak en een perfecte aanvulling op je menu.
Ingrediënten
- 10 plakjes bladerdeeg
- 5 bieten in dunne plakjes
- 2 el balsamicoazijn
- 1 el tijm gedroogd
- 200 gr geitenkaas verkruimeld
- zout en peper
- 1 eigeel geklutst
- 1 el honing
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 en bekleed een bakplaat met bakpapier. Haal ook de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en ontdooi.
- Voeg de dungesneden bieten toe aan een grote kom en doe het balsamicoazijn erbij. Schep goed om, zodat alle plakjes bedekt zijn met het azijn.
- Verkruimel de helft van de geitenkaas over de 10 plakjes bladerdeeg. Leg vervolgens erbovenop. Leg ze een voor een neer.
- Bestrooi elke galette met verse tijmblaadjes en breng op smaak met zout en peper.
- Vouw de randen van het deeg over de vulling en druk goed aan, zodat de bieten op hun plek blijven. Bestrijk vervolgens de randen met eigeel.
- Bak de galettes in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 20-25 minuten, of tot het deeg goudbruin is.
- Haal de bieten galettes uit de oven en bestrooi met de overgebleven geitenkaas en een beetje honing.
Serveer de bieten galettes warm, dan zijn ze extra lekker.
Tip: kies ook eens voor andere kruiden als komijn of za'atar.
Ook lekker: avocadomousse met pesto.
Je kunt de taartjes goed van tevoren maken, bak ze voor het serveren 5 minuten in een voorverwarmde oven.
Maak ook eens: garnalen op toast.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?