Ga terug
+ servings
Bananenbrood vegan glutenvrij

Bananenbrood glutenvrij

4.4 van 10 stemmen
Recept afdrukken
Bite van geroosterde noten on top en niet te zoet. Eenvoudig te maken, perfect vegan en glutenvrij bananenbrood voor tussendoor.
Gang Tussendoor
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 55 minuten
Porties 10 plakjes
calorieën 218

Ingrediënten

  • 100 gr dadels
  • 4 bananen
  • 50 gr paranoten
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • 1 tl kaneel
  • 2 el citroensap
  • 300 gr meelmix Schär C
  • 250 ml havermelk of een andere plantaardige melk

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet een bakvorm klaar met bakpapier.
  • Prak de bananen en meng samen met de dadels, citroensap, en havermelk in een blender en mix tot een smeuïg mengsel.
  • Hak de paranoten grof. Meng de meelmix samen met het bakpoeder, baking soda en kaneel in een aparte kom. Voeg de noten toe maar bewaar iets voor de topping.
  • Voeg het bananenmengsel toe aan de droge ingrediënten en meng goed. Giet het beslag in het bakblik en strooi als laatste de overige noten eroverheen en eventueel nog een extra banaan op top.
  • Zet het vegan bananenbrood in de oven en bak in zo'n drie kwartier af. Haal uit de oven en laat helemaal afkoelen voordat je gaat snijden.