Bite van geroosterde noten on top en niet te zoet. Eenvoudig te maken, perfect vegan en glutenvrij bananenbrood voor tussendoor.
Gang Tussendoor
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 45 minutenmin
Totale tijd 55 minutenmin
Porties 10plakjes
calorieën 218
Ingrediënten
100grdadels
4bananen
50grparanoten
1tlbakpoeder
1tlbaking soda
1tlkaneel
2elcitroensap
300grmeelmix Schär C
250mlhavermelk of een andere plantaardige melk
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet een bakvorm klaar met bakpapier.
Prak de bananen en meng samen met de dadels, citroensap, en havermelk in een blender en mix tot een smeuïg mengsel.
Hak de paranoten grof. Meng de meelmix samen met het bakpoeder, baking soda en kaneel in een aparte kom. Voeg de noten toe maar bewaar iets voor de topping.
Voeg het bananenmengsel toe aan de droge ingrediënten en meng goed. Giet het beslag in het bakblik en strooi als laatste de overige noten eroverheen en eventueel nog een extra banaan op top.
Zet het vegan bananenbrood in de oven en bak in zo'n drie kwartier af. Haal uit de oven en laat helemaal afkoelen voordat je gaat snijden.