Ga terug
+ servings
Italiaanse orzo aubergine maken

Orzo aubergine

4 van 9 stemmen
Recept afdrukken
Italiaanse orzo met aubergine Parmezaanse kaas en basilicum, Italiaans recept. Eenvoudig, vegetarisch en het staat zo op tafel.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
calorieën 435

Ingrediënten

  • 200 gr orzo
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 aubergine
  • 2 stengels bleekselderij
  • 4 tomaten
  • 4 el olijfolie
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 tl tijm
  • 1 tl oregano
  • 150 gr mozzarella bolletjes
  • 50 gr Parmezaanse kaas geraspt
  • 5 gr verse basilicum

Instructies

  • Pel en snipper de ui en knoflook. Snij de bleekselderij dun, de aubergine en tomaat in grove stukken. Halveer de bolletjes mozzarella.
  • Verhit olijfolie in een pan met dikke bodem en bak de ui, knoflook en bleekselderij 5 minuten op hoog vuur. Voeg de aubergine toe en bak nog zo’n 2 minuten mee.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de tomaten toe samen met 300 ml water en breng aan de kook. Breng op smaak met vers gemalen peper en een snuf zout. Tijm en oregano. Laat 20 minuten zachtjes stoven met de deksel op de pan. Roer af en toe.
  • Kook de orzo ondertussen volgens aanwijzingen van de verpakking en meng zodra de pastakorrel gaar is met de gestoofde groente.
  • Maak de orzo aubergine af met de mozzarella en geraspte Parmezaanse kaas en serveer met verse basilicum.