Ga terug
+ servings
Crostini met biefstuk en blauwe kaas

Crostini met biefstuk en blauwe kaas

5 van 2 stemmen
Recept afdrukken
Geniet van de heerlijke combinatie van mals vlees, scherpe blauwe kaas en romige mierikswortelsaus op deze crostini met biefstuk.
Gang Hapjes
Keuken Europese recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 20 hapjes
calorieën 50

Ingrediënten

  • 1 stokbrood in plakjes
  • 1 el mierikswortel
  • 1 el mayonaise
  • 4 el crème fraîche
  • 50 gr blauwe kaas zoals Roquefort, Gorgonzola of Stilton
  • 5 gr bieslook fijngehakt
  • olie om in te bakken
  • 400 gr biefstuk
  • zout en peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd het stokbrood in plakjes van ongeveer 1 cm dik. Bestrijk ze aan beide kanten licht met olijfolie en leg ze op een bakplaat. Bak ze in de oven tot ze knapperig en goudbruin zijn, ongeveer 10 minuten. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.
  • Ga ondertussen verder met de mierikswortelsaus. Doe hiervoor de mierikswortel, mayonaise en crème fraîche in een kom en meng goed. Proef af op peper en zout en voeg toe naar smaak. Zet opzij en ga verder met de biefstuk.
  • Bestrooi de biefstuk aan beide kanten royaal met zout en peper. Verhit een pan op hoog vuur en bak de biefstuk, 2-3 minuten aan elke kant, afhankelijk van de dikte. Haal de biefstuk uit de pan en laat het een paar minuten rusten voordat je het in dunne plakjes snijdt met een scherp mes.
  • Doe een theelepel mierikswortelsaus op iedere crostini. Volg met een plakje biefstuk en verkruimel jouw favoriete blauwe kaas eroverheen. Maak de crostini met biefstuk af met de gehakte bieslook en serveer direct.