Crostini met biefstuk en blauwe kaas

Crostini met biefstuk en blauwe kaas

Deze crostini met biefstuk is op ieder feestje de ster van de avond. Want iedere hap is een smaakvol avontuur. De malse biefstuk samen met krachtige blauwe kaas en de romige mierikswortelsaus, allemaal op een knapperig stukje stokbrood... Deze crostini zijn gewoonweg het geheime wapen van een geslaagd feestje!

Wil je nog meer smaak? Wrijf dan eens de crostini in met een teentje knoflook voordat je 'm roostert in de oven.

Ook lekker: ribeye met chimichurri.

Crostini met biefstuk en blauwe kaas

Crostini met biefstuk en blauwe kaas

5 van 2 stemmen
Recept afdrukken
Geniet van de heerlijke combinatie van mals vlees, scherpe blauwe kaas en romige mierikswortelsaus op deze crostini met biefstuk.
Gang Hapjes
Keuken Europese recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 20 hapjes
calorieën 50

Ingrediënten

  • 1 stokbrood in plakjes
  • 1 el mierikswortel
  • 1 el mayonaise
  • 4 el crème fraîche
  • 50 gr blauwe kaas zoals Roquefort, Gorgonzola of Stilton
  • 5 gr bieslook fijngehakt
  • olie om in te bakken
  • 400 gr biefstuk
  • zout en peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd het stokbrood in plakjes van ongeveer 1 cm dik. Bestrijk ze aan beide kanten licht met olijfolie en leg ze op een bakplaat. Bak ze in de oven tot ze knapperig en goudbruin zijn, ongeveer 10 minuten. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.
  • Ga ondertussen verder met de mierikswortelsaus. Doe hiervoor de mierikswortel, mayonaise en crème fraîche in een kom en meng goed. Proef af op peper en zout en voeg toe naar smaak. Zet opzij en ga verder met de biefstuk.
  • Bestrooi de biefstuk aan beide kanten royaal met zout en peper. Verhit een pan op hoog vuur en bak de biefstuk, 2-3 minuten aan elke kant, afhankelijk van de dikte. Haal de biefstuk uit de pan en laat het een paar minuten rusten voordat je het in dunne plakjes snijdt met een scherp mes.
  • Doe een theelepel mierikswortelsaus op iedere crostini. Volg met een plakje biefstuk en verkruimel jouw favoriete blauwe kaas eroverheen. Maak de crostini met biefstuk af met de gehakte bieslook en serveer direct.

Tip: snijd de biefstuk dun en dwars op de vezel, voor een zachtere textuur op de crostini.

Ook lekker: wraps met krokante kip.

Je kunt de crostini goed van tevoren maken!

Crostini met biefstuk en blauwe kaas

Maak ook eens: parmaham mozzarella crostini.

Crostini met biefstuk en blauwe kaas

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024