Pompoencake met pecannoten gekarameliseerd, luchtig om te smullen. Pompoen en kaneel maken ’t een echte herfstcake.
Gang Taart recepten
Keuken Amerikaanse recepten
Voorbereidingstijd 15 minutenmin
Bereidingstijd 55 minutenmin
Totale tijd 1 uuruur10 minutenmin
Porties 8stukken
calorieën 225
Ingrediënten
125grpompoenblokjes
180mlextra vergine olijfolie
100grsultanarozijnen
60grbruine basterdsuiker
2eieren
125grrijstmeel
1tlkaneel
1tlbakpoeder
40grpecannoten
Instructies
Maak eerst de pompoenpuree, kook de pompoenstukjes in water, tot ze zacht zijn, zo’n 10 minuten. Giet af en laat kort droog stomen. Pureer de pompoen als hij iets is afgekoeld met een scheut olijfolie. Verwarm de oven voor op 160 graden.
Doe de rozijnen in een kom met heet water en laat wellen. Klop de eieren en basterdsuiker 5 minuten tot een luchtig mengsel. Blijf kloppen en voeg langzaam de olie toe. Zeef het rijstmeel, kaneel en bakpoeder boven het suikermengsel en roer tot een beslag.
Hak de pecannoten, laat de rozijnen uitlekken en meng samen met de pompoen bij het beslag. Schenk het beslag in een met bakpapier bekleed cakeblik. Bak de pompoencake 45 minuten in de oven en laat afkoelen in het blik. Maak de gecarameliseerde pecannoten.
Doe de boter, suiker en kaneel in een koekenpan, breng langzaam aan de kook en voeg de pecannoten toe. Leg de cake op een bord en schenk de gecarameliseerde pecannoten erover. Zó maak je de lekkerste herfstcake!