Brood met bananen, crunchy pindakaas van buiten en stukjes zachte pure chocolade van binnen. Eén hap, te gek lekker!
Gang Zoete recepten
Keuken Europese recepten
Voorbereidingstijd 15 minutenmin
Bereidingstijd 1 uuruur
Totale tijd 1 uuruur15 minutenmin
Porties 12plakken
calorieën 225
Ingrediënten
140grvrij van gluten zelfrijzend bakmeel
40gramandelmeel
½tlbaking soda
1tlvanille-extract
125grroomboter
120grsuiker
2grote eieren
2rijpe bananen
80grpure chocolade
4elpindakaas met stukjes pinda
Instructies
Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed een cakevorm met bakpapier. Meng het amandelmeel, zelfrijzend bakmeel en baking soda door elkaar in een kom. Smelt de boter en laat iets afkoelen.
Klop met een mixer in een grote kom de boter en suiker door elkaar. Klop er één voor één de eieren door, prak de bananen en klop deze ook mee. Hak de chocolade en roer samen met het vanille-extract door het bananenmengsel.
Roer nu ook het bloemmengsel in delen door het bananenmengsel. Doe het beslag in de cakevorm en zet 1 uur in het midden van de oven. Laat het bananenbrood in de vorm afkoelen.
Maak de pindakaas even warm zodat het goed vloeibaar is als je dit over het bananenbrood smeert. Snij in plakken en geniet!