Taaitaai recept met speculaaskruiden en gemalen anijszaad. Met dit recept maak je eenvoudig en snel zelf taai taai koek.
Gang Tussendoor
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 1 uuruur15 minutenmin
Totale tijd 1 uuruur25 minutenmin
Porties 6koeken
calorieën 126
Ingrediënten
350grbloem
250mlhoningvloeibaar
1mespunt zout
2tlbakpoeder
1elspeculaaskruiden
1tlanijszaadgemalen
Instructies
Doe de bloem, het zout en het bakpoeder in een kom en roer dit goed door elkaar. Voeg vervolgens de honing, speculaaskruiden en het anijszaad toe. Meng dit goed met elkaar en maak er bol soepel deeg van.
Leg het deeg minstens een uur in de koelkast om te laten rusten. Als het deeg heeft gerust, kun je taai taai gaan maken. Verwarm de oven voor op 200 graden.
Rol het deeg uit tot je een plak van ongeveer 1 cm dik hebt. Snijd of steek hier de taai taai figuurtjes uit. Leg op een beklede bakplaat met bakpapier en bak ze in 12 minuten af in de oven.
Laat goed afkoelen voordat je gaat genieten van een heerlijke taai taai koek.