Chinese tomatensoep met kip en bosui wie is er niet dol op?! 'n Zoete soep en het smaakt net zoals bij de Chinees.
Gang voorgerecht
Keuken Chinees
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 20 minutenmin
Totale tijd 30 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 190
Ingrediënten
800 ml kippenbouillon
400grkipfilet
1prei
800grgezeefde tomaten
80mlazijn
4elgembersiroop
2elmaizena
Voor erbij
2eieren
bosui
Instructies
Breng de bouillon aan de kook. Snij de kipfilet in kleine stukjes en voeg toe aan de bouillon. Laat de kip 8 minuten koken in de bouillon. Ondertussen kun je de prei in dunne halve ringen snijden.
Haal de kip uit de bouillon. Leg de stukjes op een bord en hou warm onder aluminiumfolie.
Voeg de gezeefde tomaten, gesneden prei, gembersiroop en azijn toe aan de bouillon en laat 10 minuten zachtjes koken.
Neem een klein kommetje en roer hier de maizena in met een scheutje water. Voeg dit toe aan de soep.
Klop de eieren en bak deze als een omelet, snij in dunne reepjes.
Breng de soep op smaak met vers gemalen peper en voeg de kipfilet toe. Schenk de soep in kommen en maak af met reepjes ei en bosui. Zoete Chinese tomatensoep maken doe je dus zo.