Chinese tomatensoep met kip en bosui
Chinese tomatensoep maken met kip en bosui wie is er niet dol op?! 'n Iets wat zoete soep en het smaakt net zoals bij de afhaal Chinees. Je maakt het makkelijk zelf. Zoete Chinese tomatensoep is wel 't meest bekende Chinees soep recept met natuurlijk als kenmerk de zoete smaak. Een heerlijke crispy soep van zoetzuur, kip, ei en knapperige prei in een kom.
Maak je de soep liever vega? Neem dan kipstuckjes van de vega slager, snij in reepjes en voeg op 't einde aan de soep toe. En gebruik een kruidenbouillon blokje.
Chinese tomatensoep recept
Ga zelf aan de slag met dit Chinese tomatensoep recept, het is het meest bestelde voorgerecht naast de loempia in een Chinees restaurant. De soep in het restaurant wordt gemaakt op basis van foe-yong-haisaus en aangelengd met kippenbouillon. Voor een bite worden er gebakken uitjes en vermicelli aan toegevoegd.
Dit wil je misschien lezen: Winnaar van de Food and Friends Gouden Kookboek vakjuryprijs 2023, Chin. Ind. Rest. Kookboek.
Ingrediënten
- 800 ml kippenbouillon
- 400 gr kipfilet
- 1 prei
- 800 gr gezeefde tomaten
- 80 ml azijn
- 4 el gembersiroop
- 2 el maizena
Voor erbij
- 2 eieren
- bosui
Instructies
- Breng de bouillon aan de kook. Snij de kipfilet in kleine stukjes en voeg toe aan de bouillon. Laat de kip 8 minuten koken in de bouillon. Ondertussen kun je de prei in dunne halve ringen snijden.
- Haal de kip uit de bouillon. Leg de stukjes op een bord en hou warm onder aluminiumfolie.
- Voeg de gezeefde tomaten, gesneden prei, gembersiroop en azijn toe aan de bouillon en laat 10 minuten zachtjes koken.
- Neem een klein kommetje en roer hier de maizena in met een scheutje water. Voeg dit toe aan de soep.
- Klop de eieren en bak deze als een omelet, snij in dunne reepjes.
- Breng de soep op smaak met vers gemalen peper en voeg de kipfilet toe. Schenk de soep in kommen en maak af met reepjes ei en bosui. Zoete Chinese tomatensoep maken doe je dus zo.
Maak eventueel af met krokante uitjes en taugé.
Ook lekker: babi pangang, krokant gebakken speklapjes in een zoet zure saus van tomaat en soja, rode peper en kruiden.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?