Chinese tomatensoep

Soep met bite
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 20 min
  • Klaar in: 30 min
Naar het recept

De Chinezen eten deze tomatensoep als hoofdgerecht maar wij vinden het ook prima als voorgerecht. Binnen een half uur heb je een, verse, zoete soep op tafel! Serveer de soep met noedels, broccoli en wat gesneden bosui als bijgerecht.

Kenmerkend door de zoete smaak

Chinese tomatensoep heeft als kenmerk de zoete smaak, heerlijk crispy soep van zoetzuur, kip, ei en knapperige groenten in een warme kom!

Ingrediënten

  • 800 ml water
  • 400 gr kipfilet
  • 1 prei
  • Kippenbouillonblokje
  • 800 gr gezeefde tomaten
  • 100 ml azijn
  • 4 el gembersiroop
  • 2 el maizena
  • 2 eieren
  • Bosui

Bereidingswijze

  1. 1Breng het water met het bouillonblokje aan de kook. Snijd de kipfilet in kleine stukjes en voeg deze toe aan de bouillon. Laat de kip vervolgens 8 minuten koken in de bouillon. Ondertussen kun je de prei in halve ringen snijden.
  2. 2Na deze 8 minuten haal je de kip uit de bouillon. Leg de stukjes op een bord en houd het warm onder aluminiumfolie.
  3. 3Voeg de gezeefde tomaten, gesneden prei, gembersiroop en azijn toe aan de bouillon. Laat dit geheel 10 minuten koken
  4. 4Pak een klein kommetje en roer hier de maizena aan met een scheutje water. Voeg dit vervolgens toe aan de soep.
  5. 5Klop de eieren en bak deze als een omeletje, snij in dunne reepjes. Breng de soep op smaak met peper en voeg de kipfilet toe. Schenk de soep in kommen en maak af met reepjes ei en bosui.
Beoordeling: 4.0. van 1 stem.
Please wait...