Chinese tomatensoep

Chinese tomatensoep

Met kip en bosui
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 20 min
  • Klaar in: 30 min
  • Kcal: 190

Chinese tomatensoep met kip en bosui wie is er niet dol op?! ’n Iets wat zoete soep en ’t smaakt nét zoals bij de afhaal Chinees. Je maakt ’t makkelijk zelf.

Chinees soep recept

Chinese tomatensoep, denk wel meest bekend Chinees soep recept met als kenmerk de zoete smaak, heerlijk crispy soep van zoetzuur, kip, ei en knapperige groenten in een kom.

Maak je de soep liever vega? Neem dan kipstuckjes van de vega slager, snij in reepjes en voeg op ’t einde aan de soep toe. En gebruik een kruidenbouillon blokje.

Ingrediënten

  • 800 ml kippenbouillon
  • 400 gr kipfilet
  • 1 prei
  • 800 gr gezeefde tomaten
  • 80 ml azijn
  • 4 el gembersiroop
  • 2 el maizena
  • 2 eieren
  • bosui
Chinese tomatensoep kip recept
Chinese tomatensoep in kom

Chinese tomatensoep maken

  1. Breng de bouillon aan de kook. Snij de kipfilet in kleine stukjes en voeg toe aan de bouillon. Laat de kip 8 minuten koken in de bouillon. Ondertussen kun je de prei in dunne halve ringen snijden.
  2. Haal de kip uit de bouillon. Leg de stukjes op een bord en hou warm onder aluminiumfolie.
  3. Voeg de gezeefde tomaten, gesneden prei, gembersiroop en azijn toe aan de bouillon en laat 10 minuten zachtjes koken.
  4. Neem een klein kommetje en roer hier de maizena in met een scheutje water. Voeg dit toe aan de soep.
  5. Klop de eieren en bak deze als een omelet, snij in dunne reepjes. Breng de soep op smaak met vers gemalen peper en voeg de kipfilet toe. Schenk de soep in kommen en maak af met reepjes ei en bosui. Chinese tomatensoep maken doe je zó.

Maak eventueel af met krokante uitjes en taugé.

Ook lekker: Tomatensoep met pijnboompitten en ciabatta ’n Italiaanse soep met parmezaan, ’n heel eenvoudig caprese soep recept.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 3.7. van 13 stemmen.
Please wait...