Chinese Tomatensoep

  • Hoeveelheid: 1
  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 10m
  • Kooktijd: 20m
  • Klaar in: 30m

De Chinezen eten deze tomatensoep als hoofdgerecht, maar je kunt hem ook als voorgerecht serveren. Binnen een half uur heb je een heerlijke, warme soep bereid! Proef het verschil tussen vers gemaakte soep en Chinese tomatensoep uit blik.

Tip: Serveer de soep met noedels, broccoli en wat gesneden bosui als bijgerecht.

Ingrediënten

  • 800 ml water
  • 400 gr kipfilet
  • 1 prei
  • Kippenbouillonblokje
  • 800 gr gezeefde tomaten
  • 100 ml azijn
  • 4 el gembersiroop
  • 2 el maizena

Bereidingswijze

Stap1

Breng het water met het bouillonblokje aan de kook. Snijd de kipfilet in kleine stukjes en voeg deze toe aan de bouillon. Laat de kip vervolgens 8 minuten koken in de bouillon. Ondertussen kun je de prei in halve ringen snijden.

Stap2

Na deze 8 minuten haal je de kip uit de bouillon. Leg de stukjes op een bord en houd het warm onder aluminiumfolie.

Stap3

Voeg de gezeefde tomaten, gesneden prei, gembersiroop en azijn toe aan de bouillon. Laat dit geheel 10 minuten koken.

Stap4

Pak een klein kommetje en roer hier de maizena aan met een scheutje water. Voeg dit vervolgens toe aan de soep. Breng de soep op smaak met wat zout en voeg uiteraard de stukjes kipfilet toe!

Doordat ik veel reis, wordt mijn..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(3 / 5)

3 5 4
Waardeer dit recept

4 personen hebben dit recept gewaardeerd

91

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab