Ga terug
+ servings
pepernotentaart recept

Pepernotentaart

3.9 van 54 stemmen
Recept afdrukken
Geniet van onze eenvoudige Pepernotentaart, perfect voor het Sinterklaasfeest. Met 6 ingrediënten en 4 uur opstijven, een heerlijke traktatie!
Gang Taart recepten
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 4 uur
Totale tijd 4 uur 15 minuten
Porties 8 personen
calorieën 363

Ingrediënten

  • 250 gr pepernoten
  • 125 gr ongezouten roomboter
  • 400 gr roomkaas
  • 200 ml slagroom
  • 50 gr kristalsuiker
  • 150 gr witte chocolade

Instructies

  • Doe de pepernoten in een mengkom en maak ze fijn. Smelt de boter en meng deze door de pepernotenkruimels. Druk het mengsel van koek en boter stevig aan op de bodem van een bakvorm en zet het kort in de koelkast.
  • Hak de chocolade en laat deze au bain-marie smelten. Klop de slagroom stijf met de kristalsuiker. Roer de roomkaas los en meng de slagroom met de roomkaas tot een luchtig geheel. Voeg als laatste de gesmolten chocolade toe aan het roommengsel.
  • Haal de vorm met de pepernotenbodem uit de koelkast en giet het roommengsel over de bodem. Zet de taart nu 4 uur terug in de koelkast. Decoreer met witte chocoladeschilfers en gehakte pepernoten.