Ga terug
+ servings
Hartige banketstaaf met gehakt

Hartige banketstaaf

5 van 32 stemmen
Recept afdrukken
Hartige banketstaaf met gehakt tijm en sjalot zelf gemaakt als tussendoor warm uit de oven of koud, krokant saucijzenletter recept.
Gang Hapjes, Tussendoor
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
calorieën 272

Ingrediënten

  • 250 gr vers bladerdeeg op rol
  • 350 gr gehakt fijn
  • 1 sjalot
  • 2 takjes peterselie
  • 2 takjes tijm
  • ½ teen knoflook
  • 3 el paneermeel
  • 1 ei geklutst

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 210 graden. Pel en snipper de sjalot en knoflook, hak de peterselie en de tijm.
  • Meng het gehakt, sjalot, knoflook, paneer, de helft van het ei, peterselie en de tijm voor de vulling. Voeg royaal vers gemalen peper en zout toe. Meng de ingrediënten echt goed door.
  • Rol het bladerdeeg uit in een plak van ongeveer 40 x 12 cm. Vorm een gehakt rol van ongeveer 35 cm zodat het gehakt volledig in het bladerdeeg past. Bestrijk het bladerdeeg met water en leg het gehakt in het midden van het deeg.
  • Vouw het bladerdeeg over de gehaktrol heen en vouw het de openingen goed dicht. Vorm een letter naar keuze.
  • Bestrijk de saucijzenletter met de andere helft van het ei voor een mooie glanzende bladerdeeg korst. Bak de hartige banketstaaf in 30 minuten goudbruin.