Paddenstoelenstoof maken met balsamico en rode wijn, mix van shiitakes en oesterzwammen, een herfststoof recept.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 15 minutenmin
Bereidingstijd 30 minutenmin
Totale tijd 45 minutenmin
Porties 2personen
calorieën 190
Ingrediënten
500grpaddenstoelen mix
700mlgroentebouillon
3stuksbospeen
2tenenknoflook
2sjalotten
1scheutrode wijn
2elbalsamico azijn
2takjesrozemarijn
2takjestijm
Optioneel
1elmaizena
15grgedroogd eekhoorntjesbrood
2bosui
Instructies
Week eerst het eekhoorntjesbrood in een kom heet water mocht je dit willen toevoegen.
Maak de bospeen schoon en snij in stukken. Halveer de champignons en snij of scheur de shiitakes en oesterzwammen in niet al te kleine stukken. Pel en snipper de sjalotten en pers de knoflook.
Neem een pan met dikke bodem en verhit een scheut olijfolie. Fruit de ui aan. Voeg na een paar minuten de paddenstoelen, bospeen en knoflook toe. Breng op smaak met een snuf grof zout en vers gemalen peper.
Blus af met een flinke scheut wijn na 5 minuten. Schenk de bouillon erbij en voeg de kruiden toe. Laat de deksel van de pan en laat zo'n 30 minuten zacht pruttelen. Voeg in de laatste 5 minuten de balsamicoazijn toe.
Optioneel
Snij de bosui in fijne ringen, bak kort in olijfolie en laat uitlekken. Zet de koekenpan weer terug op het vuur. Haal het eekhoorntjesbrood uit het water, snij eventueel klein als je grote stukken hebt en bak een paar minuten.
Schenk 100 ml van het weekvocht van het eekhoorntjesbrood bij de paddenstoelenstoof. Verdun de maïzena met een beetje water en schenk ook bij de stoof.
Schep in kommen en maak af met bosui en het eekhoorntjesbrood. Geniet van de paddenstoelenstoof.