Bak zelf gingerbread koekemannetjes voor een feestelijk kerstseizoen. Versier ze met glazuur en hang ze in de kerstboom. Laat het kerstbakken beginnen!
Gang Tussendoor
Keuken Duitse recepten
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 45 minutenmin
Totale tijd 55 minutenmin
Porties 20koekjes
calorieën 222
Ingrediënten
150grzelfrijzend bakmeel
2tlgember gemalen
1tlkaneel kruiden
1tlnootmuskaat gemalen
75grroomboter
50grschenkstroop
1ei
50grbruine basterdsuiker
Instructies
Klop de boter met de suiker. Voeg de eidooier en schenkstroop toe. Meng de droge ingrediënten en kneed tot een bal. Laat 30 minuten rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 170 graden. Rol het deeg uit en steek koekjes uit. Het deeg dat overblijft kun je opnieuw uitrollen.
Bak in 12 minuten bruin en krokant. Laat de koekjes helemaal afkoelen voordat je vastpakt en versiert.