Ga terug
+ servings
Cruffins maken met chocolade

Cruffin

4.3 van 8 stemmen
Recept afdrukken
Cruffins maken met chocolade, perfect voor het ontbijt. Croissantmuffins zijn snel gemaakt met croissantdeeg en chocoladepasta.
Gang Ontbijt
Keuken Frans
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 6 personen
calorieën 162

Ingrediënten

  • 1 blikje croissantdeeg
  • chocoladepasta

Optioneel

  • poedersuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden, rol het croissantdeeg uit en snij in drie rechthoeken. Druk de snijrand van de driehoekjes goed tegen elkaar aan zodat de stippelrand niet meer te zien is.
  • Smeer ieder plak deeg in met een dun laagje chocoladepasta. Rol de vellen croissantdeeg vanaf de lange kant op zodat je drie lange, smalle rollen deeg krijgt met de chocolade binnenin.
  • Snij de deegrollen over de lengte doormidden en rol elke halve deegrol op tot een rolletje met de opengesneden kant boven.
  • Leg elk rolletje deeg in een ingevette muffinvorm en bak de cruffins 20 minuten in de oven tot ze bruin en gaar zijn.