Cruffins maken met chocolade, perfect voor het ontbijt. Croissantmuffins zijn snel gemaakt met croissantdeeg en chocoladepasta.
Gang Ontbijt
Keuken Frans
Voorbereidingstijd 5 minutenmin
Bereidingstijd 20 minutenmin
Totale tijd 25 minutenmin
Porties 6personen
calorieën 162
Ingrediënten
1blikjecroissantdeeg
chocoladepasta
Optioneel
poedersuiker
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden, rol het croissantdeeg uit en snij in drie rechthoeken. Druk de snijrand van de driehoekjes goed tegen elkaar aan zodat de stippelrand niet meer te zien is.
Smeer ieder plak deeg in met een dun laagje chocoladepasta. Rol de vellen croissantdeeg vanaf de lange kant op zodat je drie lange, smalle rollen deeg krijgt met de chocolade binnenin.
Snij de deegrollen over de lengte doormidden en rol elke halve deegrol op tot een rolletje met de opengesneden kant boven.
Leg elk rolletje deeg in een ingevette muffinvorm en bak de cruffins 20 minuten in de oven tot ze bruin en gaar zijn.