Marokkaans hapjes met paprika en witte kaas. Lekker, simpel hapje. Krokant met koriander, citroen en lekkere dip.
Gang Hapjes
Keuken Marokkaanse recepten
Voorbereidingstijd 20 minutenmin
Bereidingstijd 20 minutenmin
Totale tijd 40 minutenmin
Porties 15stuks
calorieën 300
Ingrediënten
2paprika’s
1teentjeknoflook
1tlkomijn
100grwitte kaasblokjes
2elkoriander
1/2elcitroensap
5vellenfilobladerdeeg
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de paprika’s in blokjes en de knoflook fijn. Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak hier de paprika, knoflook en komijn in ongeveer 10 minuten gaar.
Haal de pan van het vuur af en schep de witte kaasblokjes erdoor, samen met de fijngesneden koriander en het citroensap. Voeg eventueel naar smaak wat peper en zout toe.
Snij de filobladerdeeg vellen in 3 gelijke repen en bestrijk de randen met een beetje olie. Schep op elk vel in de hoek een eetlepel van het kaasmengsel en vouw de vellen dicht tot driehoeken.
Vet een bakplaat in en leg hier de driehoekjes op. Bestrijk de bovenkanten nog even dun met olie en bak ze in ongeveer 15 minuten goudbruin.