Recept afdrukken
Een heerlijk recept voor rode linzensoep met Griekse yoghurt, eenvoudig te bereiden en perfect voor een voedzame maaltijd.
Gang lunch, voorgerecht
Keuken Egyptische recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 40 minuten min
Porties 4 personen
calorieën 200
- 200 gr rode linzen
- 1.5 liter kruidenbouillon
- 1 ui
- 1 grote wortel
- 2 tenen knoflook
- 2 el olijfolie
- 2 tl gemalen komijn
- 4 tl paprikapoeder mild
- 70 gr tomatenpuree blikje
- peper vers gemalen
Optioneel
- Griekse yoghurt
- platte peterselie
- citroen het sap
Pel en snipper de ui en knoflook klein, schil en snij de wortel fijn. Fruit samen in hete olijfolie in een grote pan.
Voeg de komijn en paprikapoeder toe, roer door en bak kort op laag vuur. Roer de tomatenpuree ook mee in het mengsel en bak nog 2 minuten mee.
Was de linzen, voeg samen met de bouillon toe aan de pan en laat 20 minuten zacht koken.
Pureer de soep met een staafmixer. Breng de linzensoep op smaak met vers gemalen peper.
Serveer met een dot Griekse yoghurt, eventueel wat citroen en platte peterselie.