Zet een pan met water op het vuur en breng aan de kook.
Voeg de zakjes Earl Grey toe. Zet het vuur op zacht en laat 5 minuten trekken.
Verwijder de theezakjes en en voeg de suiker, vanille-extract, citroenschil en eventueel kaneelstokje toe aan het theemengsel. Roer goed door totdat de suiker volledig is opgelost.
Voeg vervolgens de peren toe aan het kokende mengsel en zorg ervoor dat ze volledig ondergedompeld zijn.
Verminder het vuur tot een zacht sudderen en laat de peren ongeveer 20-30 minuten pocheren, of totdat ze zacht zijn. De exacte tijd kan variëren afhankelijk van de rijpheid van de peren.
Haal de gepocheerde peren voorzichtig uit de thee en laat het theemengsel in de pan inkoken tot een siroopachtige consistentie.
Maak ondertussen de notencrunch. Rooster de noten in een droge pan. Voeg na 5 minuten de suiker toe en laat smelten. Schep het mengsel om, zodat alle noten zijn bedekt met de gesmolten suiker. Haal uit de pan en laat afkoelen op bakpapier.
Snijd de peren doormidden en verwijder het klokhuis. Voeg toe aan een kom samen met de ingekookte siroop. Doe een schep mascarpone met bij de gepocheerde peren en maak af met de notencrunch.