Toetje van gepocheerde peer met mascarpone en notencrunch

Toetje van gepocheerde peer met mascarpone en notencrunch

Makkelijke toetjes, we zijn er dol op. En tijdens de herfst maken we graag dit toetje van gepocheerde peer met mascarpone en notencrunch. Want hiermee zet je binnen no-time een heerlijk dessert op tafel. De truc is het pocheren van de peer in earl grey, citroen en kaneel. Hierdoor krijgt de peer een verfijnde citrussmaak door de bergamot in de thee en de verse schil van de citroen. En dat gaat goed samen met de warme smaak van de kaneel.

Je kunt alle noten en zaden gebruiken die je wil. Wij kiezen voor walnoten, pecannoten en sesamzaadjes. Maar pomoenpitten, cashews en amandelen zijn ook heerlijk!

Ook lekker: chocolademousse met ricotta.

Gepocheerde peer met earl grey

Gepocheerde peer

5 van 1 stem
Recept afdrukken
Een super tof toetje van gepocheerde peer met mascarpone en heerlijke notencrunch. Lekker met warme kruiden en earl grey!
Gang dessert
Keuken Europese recepten
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 4
calorieën 430

Ingrediënten

  • 4 peren geschild
  • 1 liter water
  • 4 zakjes Earl Grey
  • 200 gr suiker
  • 1 tl vanille extract
  • 1 citroen de schil
  • 1 kaneelstokje
  • 40 gr noten
  • 2 el suiker
  • 80 gr mascarpone

Instructies

  • Zet een pan met water op het vuur en breng aan de kook.
  • Voeg de zakjes Earl Grey toe. Zet het vuur op zacht en laat 5 minuten trekken.
  • Verwijder de theezakjes en en voeg de suiker, vanille-extract, citroenschil en eventueel kaneelstokje toe aan het theemengsel. Roer goed door totdat de suiker volledig is opgelost.
  • Voeg vervolgens de peren toe aan het kokende mengsel en zorg ervoor dat ze volledig ondergedompeld zijn.
  • Verminder het vuur tot een zacht sudderen en laat de peren ongeveer 20-30 minuten pocheren, of totdat ze zacht zijn. De exacte tijd kan variëren afhankelijk van de rijpheid van de peren.
  • Haal de gepocheerde peren voorzichtig uit de thee en laat het theemengsel in de pan inkoken tot een siroopachtige consistentie.
  • Maak ondertussen de notencrunch. Rooster de noten in een droge pan. Voeg na 5 minuten de suiker toe en laat smelten. Schep het mengsel om, zodat alle noten zijn bedekt met de gesmolten suiker. Haal uit de pan en laat afkoelen op bakpapier.
  • Snijd de peren doormidden en verwijder het klokhuis. Voeg toe aan een kom samen met de ingekookte siroop. Doe een schep mascarpone met bij de gepocheerde peren en maak af met de notencrunch.

Tip: serveer de gepocheerde peer ook eens met een bolletje ijs in plaats van een schep mascarpone.

Ook lekker: Tiramisu met Amaretto.

Serveer de peren altijd warm, dan zijn ze 't lekkerst!

Perentoetje recept

Maak ook eens: klassieke Dame Blanche.

Toetje met peer

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024