Ga terug
+ servings
Brioche met pate

Brioche met pate, eend en vijg

4.7 van 3 stemmen
Recept afdrukken
Een heerlijk en makkelijk hapje om te serveren tijdens de feestdagen: krokante brioche met pate, eendenborstfilet en vijg.
Gang Bijgerecht, Borrelhapje, Entree, Hapjes
Keuken Europese recepten, Frans, franse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 12 hapjes
calorieën 114

Ingrediënten

  • 1 brioche
  • 1 el boter
  • 50 gr truffelpate
  • 25 gr vijgenchutney
  • 100 gr gerookte eendenborstfilet in dunne plakjes
  • 1 vijg in partjes
  • 5 takjes tijm alleen de blaadjes

Instructies

  • Snijd de korsten van de brioche en snijd in kleine vierkante plakjes.
  • Verhit een pan op middelhoog vuur en voeg een beetje boter toe. Bak de brioche aan beide kanten goudbruin. Laat ze kort afkoelen voordat je de brioche met pate belegd.
  • Bestrijk elke plak brioche met de truffelpate. Volg met een drup vijgenchutney. Doe daarop een plakje gerookte eendenborstfilet. Maak de brioche met pate af met een plakje verse vijg en takjes tijm.
  • Leg de brioche met pate op een mooie schaal om te serveren.