Amuse van brioche met pate, eend en vijg
Dit hapje van brioche met pate heeft het allemaal. Met als basis een zoet brood dat we lichtelijk roosteren in boter. Met daarboven op fluweelzachte pate met truffel en een kick van vijgenchutney. Ook voegen we gerookte eendenborst toe aan de mix, en daardoor krijgt je een heerlijke rokerige toets die de hartige component van het hapje versterkt. We maken het hapje af met verse vijgen voor een fruitige smaak en als laatst verse tijm.
De brioche met truffelpate is een fantastisch hapje voor de feestdagen. Serveer als amuse of tijdens de borrel.
Ook lekker: toast met rode bieten pesto.
Ingrediënten
- 1 brioche
- 1 el boter
- 50 gr truffelpate
- 25 gr vijgenchutney
- 100 gr gerookte eendenborstfilet in dunne plakjes
- 1 vijg in partjes
- 5 takjes tijm alleen de blaadjes
Instructies
- Snijd de korsten van de brioche en snijd in kleine vierkante plakjes.
- Verhit een pan op middelhoog vuur en voeg een beetje boter toe. Bak de brioche aan beide kanten goudbruin. Laat ze kort afkoelen voordat je de brioche met pate belegd.
- Bestrijk elke plak brioche met de truffelpate. Volg met een drup vijgenchutney. Doe daarop een plakje gerookte eendenborstfilet. Maak de brioche met pate af met een plakje verse vijg en takjes tijm.
- Leg de brioche met pate op een mooie schaal om te serveren.
Tip: maak deze brioche met pate ook eens met pate van eend!
Ook lekker: tartaar van ossenhaas met truffelmayonaise.
Je kunt de crostini goed van tevoren maken!
Maak ook eens: gefrituurde mosselen recept.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?