Ga terug
+ servings
Egyptische linzensoep recept

Egyptische linzensoep

4.7 van 28 stemmen
Recept afdrukken
Egyptische linzensoep. Een heerlijke soep met kruiden zoals komijn, kurkuma en laurier. Lekker recept voor thuis.
Gang Hoofdgerecht, lunch
Keuken Egyptische recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 4 personen
calorieën 110

Ingrediënten

  • 100 gr gedroogde linzen
  • 2 uien
  • 1 courgette
  • 5 tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el olijfolie
  • tl komijn
  • tl kurkuma
  • 1 blaadje laurier
  • 1 bouillonblokje kip

Instructies

  • Doe de gedroogde linzen en laurier in een grote pan en breng aan de kook met 1 liter water.
  • Snij 1 ui en de tomaten door de helft. Snij de courgette klein en voeg toe aan de pan. Pel en pers de knoflook boven de pan en roer door.
  • Kook de soep tot de velletjes van de tomaten boven komen drijven. Haal de velletjes van de tomaten uit de soep. Laat de soep 20 minuten op laag vuur of tot alles zacht is pruttelen. Haal de laurier uit de pan en pureer de soep.
  • Snipper de tweede ui en fruit kort in een koekenpan met olijfolie.
  • Voeg de gefruite ui, komijn, kurkuma, een snuf zout en bouillonblokje toe en roer de soep tot het bouillonblokje volledig is opgelost.
  • Proef en voeg eventueel extra kruiden toe naar smaak.