Zelfgemaakte amandel banketstaaf, perfect voor de feestdagen. Warm, zoet en krokant.
Gang Tussendoor
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 20 minutenmin
Totale tijd 30 minutenmin
Porties 4stukken
calorieën 290
Ingrediënten
300gramandelspijs
1rolbladerdeegvers
1citroen
1tlgemalen kaneel
1tlgemalen kardemom
1handjegarneeramandelen
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden. Rasp de schil van de citroen en verkruimel de amandelspijs in een kom. Voeg hier de kaneel, kardemom, citroenrasp en het eigeel van 1 ei aan toe.
Rol het bladerdeeg uit in een plak van ongeveer 40 x 12 cm. Vorm een amandelspijs rol van ongeveer 35 cm zodat het amandelspijs volledig in het bladerdeeg past. Bestrijk het bladerdeeg met water en leg de amandelspijs in het midden van het bladerdeeg.
Vouw het bladerdeeg over de amandelspijs heen en vouw het de openingen goed dicht. Druk de garneeramandelen in de bovenkant.
Bestrijk de banketstaaf met een beetje ei voor een bruiner kleurtje. Bak de banketstaaf in ca. 20 minuten goudbruin in de oven.