Ga terug
+ servings
Amandel banketstaaf recept

Banketstaaf

4.9 van 30 stemmen
Recept afdrukken
Zelfgemaakte amandel banketstaaf, perfect voor de feestdagen. Warm, zoet en krokant.
Gang Tussendoor
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 stukken
calorieën 290

Ingrediënten

  • 300 gr amandelspijs
  • 1 rol bladerdeeg vers
  • 1 citroen
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 1 tl gemalen kardemom
  • 1 handje garneeramandelen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Rasp de schil van de citroen en verkruimel de amandelspijs in een kom. Voeg hier de kaneel, kardemom, citroenrasp en het eigeel van 1 ei aan toe.
  • Rol het bladerdeeg uit in een plak van ongeveer 40 x 12 cm. Vorm een amandelspijs rol van ongeveer 35 cm zodat het amandelspijs volledig in het bladerdeeg past. Bestrijk het bladerdeeg met water en leg de amandelspijs in het midden van het bladerdeeg.
  • Vouw het bladerdeeg over de amandelspijs heen en vouw het de openingen goed dicht. Druk de garneeramandelen in de bovenkant.
  • Bestrijk de banketstaaf met een beetje ei voor een bruiner kleurtje. Bak de banketstaaf in ca. 20 minuten goudbruin in de oven.