Ga terug
+ servings
Glutenvrije pepernoten recept

Glutenvrije pepernoten

4.4 van 14 stemmen
Recept afdrukken
Glutenvrije pepernoten bakken, dé kruidnoot maar dan glutenvrij, simpel bakrecept en het is zo klaar met koek- en speculaaskruiden.
Gang Tussendoor
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 60 stuks
calorieën 110

Ingrediënten

  • 150 gr glutenvrije bloem
  • 75 gr suiker kokosbloesem
  • 90 gr ongezouten roomboter (plantaardig)
  • 10 gr koek-en speculaaskruiden
  • 2 el melk of water (plantaardig)

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 140 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Doe alle Ingrediënten bij elkaar in een kom en kneed totdat er één bal ontstaat.
  • Maak kleine balletjes van de glutenvrije deegbal en leg op de bakplaat met 1 cm ruimte tussen de pepernoten.
  • Schuif de bakplaat in de oven en met 25 minuten zijn de pepernoten gaar. De pepernoten zijn nog wat zacht als je ze uit de oven haalt maar deze worden na het afkoelen lekker knapperig.