Glutenvrije pepernoten
Glutenvrije pepernoten bakken, dé kruidnoot maar dan glutenvrij, simpel bakrecept en het is zo klaar. We zouden ze het hele jaar door wel willen bakken. Rond oktober is het dan ook echt weer tijd voor een volle trommel.
Eigenlijk zijn het glutenvrije kruidnoten die we bakken. De ouderwetse pepernoot is eigenlijk iets anders. Het verschil zit in de structuur en de grootte. De pepernoot lijkt op taaitaai, de kruidnoot is harder en kleiner en scherper van smaak.
Geen kokosbloesemsuiker, het kan ook met donkere basterdsuiker. Zet de oven niet te hoog, anders lopen de pepernoten uit en heb je als resultaat één grote pepernootkoek.
Ook lekker: Sinterklaas muffins met pepernoten, koek- en speculaaskruiden recept, je maakt ze makkelijk en snel zelf, een perfecte combinatie muffinbeslag en kruidnoten. Of maak speculaas koekjes.
Ingrediënten
- 150 gr glutenvrije bloem
- 75 gr suiker kokosbloesem
- 90 gr ongezouten roomboter (plantaardig)
- 10 gr koek-en speculaaskruiden
- 2 el melk of water (plantaardig)
Instructies
- Verwarm de oven voor op 140 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Doe alle Ingrediënten bij elkaar in een kom en kneed totdat er één bal ontstaat.
- Maak kleine balletjes van de glutenvrije deegbal en leg op de bakplaat met 1 cm ruimte tussen de pepernoten.
- Schuif de bakplaat in de oven en met 25 minuten zijn de pepernoten gaar. De pepernoten zijn nog wat zacht als je ze uit de oven haalt maar deze worden na het afkoelen lekker knapperig.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?