Glutenvrije pepernoten

Glutenvrije pepernoten

De kruidnoot maar dan glutenvrij
  • Aantal: 60
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 25 min
  • Klaar in: 35 min

Glutenvrije pepernoten bakken, dé kruidnoot maar dan glutenvrij, simpel bakrecept en ’t is zo klaar, lekker joh! ‘k Zou ze het hele jaar door wel willen bakken. Rond oktober is het dan ook echt weer tijd voor ’n volle trommel.

Kruidnoten vrij van gluten

Eigenlijk zijn ’t kruidnoten vrij van gluten die we bakken. De pepernoot is eigenlijk iets anders. Het verschil zit in de structuur en de grootte. De pepernoot lijkt op taaitaai, de kruidnoot is harder en kleiner en scherper van smaak.

Ingrediënten

  • 150 gr glutenvrije bloem
  • 75 gr kokosbloesem suiker
  • 90 gr ongezouten roomboter
  • 10 gr koek-en speculaaskruiden
  • 2 el (amandel)melk of water

Recept pepernoten glutenvrij

  1. Verwarm de oven voor op 140 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Doe alle Ingrediënten bij elkaar in een kom en kneed totdat er één bal ontstaat. Maak kleine balletjes van de glutenvrije deegbal en leg op de bakplaat met 1 cm ruimte tussen de pepernoten.
  3. Schuif de bakplaat in de oven en met 25 minuten zijn de pepernoten gaar. De pepernoten zijn nog wat zacht als je ze uit de oven haalt maar deze worden na het afkoelen lekker knapperig.

Laat de pepernoten afkoelen en eet lekker op.

Geen kokosbloesemsuiker, ’t kan ook met donkere basterdsuiker. Zet de oven niet te hoog, anders lopen de pepernoten uit en heb je als resultaat één grote pepernootkoek.

Ook lekker: Sinterklaas muffins met pepernoten, koek- en speculaaskruiden recept, je maakt ze makkelijk en snel zelf, ’n perfecte combi muffinbeslag en kruidnoten. Lekker joh!

Of maak ’n Simpel speculaas recept lekker brosse koekjes.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 4.8. van 4 stemmen.
Please wait...