Glutenvrije pepernoten

De kruidnoot maar dan glutenvrij
  • Aantal: 60
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 25 min
  • Klaar in: 35 min
Naar het recept

Heerlijk, glutenvrije pepernoten eigenlijk zou ik ze het hele jaar door wel lusten. Rond oktober is het dan ook echt weer tijd om een volle trommel te bakken. Ik bak ze zelf glutenvrij, omdat ik me daar lekker bij voel.

Kruidnoten vrij van gluten

Eigenlijk is het natuurlijk de kruidnoot die we gaan bakken. De pepernoot is eigenlijk iets anders. Het verschil zit in de structuur en de grootte. De pepernoot lijkt op taaitaai, de kruidnoot is harder en kleiner en scherper van smaak.

Ingrediënten

  • 150 gr glutenvrije bloem
  • 75 gr kokosbloesem suiker
  • 90 gram ongezouten roomboter
  • 10 gram koek-en speculaaskruiden
  • 2 el (amandel)melk of water

Bereidingswijze

  1. 1Verwarm je oven voor op 140 graden. Bekleed je bakplaat met bakpapier
  2. 2Alle Ingrediënten doe je bij elkaar in een kom en kneed alles totdat er één bal ontstaat.
    Maak kleine balletjes van de glutenvrije deegbal en leg ze op de bakplaat met één cm ruimte tussen de pepernoten / kruidnoten.
  3. 3Zet de oven nooit te hoog, anders lopen de pepernoten uit en heb je als resultaat één grote pepernootkoek -:)
  4. 4Schuif de bakplaat in de oven en met 25 minuten zijn de pepernoten gaar.
    De pepernoten zijn nog wat zacht als je ze uit de oven haalt maar deze worden na het afkoelen lekker knapperig hard.

Geen kokosbloesemsuiker? Kan uiteraard ook met donkere basterd suiker.

Beoordeling: 5.0. van 2 stemmen.
Please wait...