Gamba pil pil die je zal onthouden. Pil pil gamba's drijven in de hete olie met veel knoflook, chili en rode peper. Een smaakvolle tapa.
Gang Bijgerecht, Hapjes
Keuken Spaans
Voorbereidingstijd 5 minutenmin
Bereidingstijd 10 minutenmin
Totale tijd 15 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 106
Ingrediënten
olijfolie
200grgamba’s gepeld
2bosuitjes
1chilipeperrood
8teentjesknoflook
½tlpaprikapoeder of chilivlokken
Instructies
Snij de bosuitjes en de chilipeper in kleine ringetjes. Verhit de olijfolie in een koekenpannetje. Bestrooi de gamba’s of garnalen met gerookt paprikapoeder en chilivlokken en leg de gamba’s in de olie.
Zorg dat ze bijna helemaal onderstaan en voeg naar eigen smaak de chilipeper toe.
Pers de knoflook. Voeg na ongeveer 1 minuut de bosuitjes en de geperste knoflook (Doe dit niet eerder anders is er kans op verbranden).
Roer het geheel goed door. De gamba’s zijn klaar als ze roze kleuren. Serveer de gamba’s in het pannetje met wat brood erbij.