Vega auberginestoof met zoete aardappel en rode ui, makkelijk te maken, groentestoof recept vol smaak en textuur.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 30 minutenmin
Totale tijd 40 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 640
Ingrediënten
2zoete aardappels
2rode ui
2teentjesknoflook
olijfolie
1tlkomijnpoeder
1tlchilivlokken
1tlgemberpoeder
1tlchilipoeder
1aubergine
200grpindakaas
400grtomatenblokjesblik
200mlbouillon
Optioneel:
100grgesuikerde cashewnoten
gebakken uitjes
verse kruiden
yoghurt
Instructies
Pel en snipper de knoflook en rode ui en fruit zo’n 4 minuten in een pan met dikke bodem met een scheutje olijfolie. Schil en snij de zoete aardappel en aubergine in blokjes.
Voeg de zoete aardappel blokjes toe samen met de kruiden en roerbak een paar minuten op laag vuur. Voeg na een paar minuten ook de aubergine toe.
Mix de pindakaas en tomatenblokjes met een staafmixer tot een saus en schenk bij het groentemengsel, breng op laag vuur aan de kook. Schenk de bouillon erbij.
Leg de deksel schuin op de pan en stoof de groenten in een half uur gaar. Maak de auberginestoof af met cashew’s, krokante uitjes en verse kruiden.