Ga terug
+ servings
Vega auberginestoof maken

Auberginestoof

4.1 van 17 stemmen
Recept afdrukken
Vega auberginestoof met zoete aardappel en rode ui, makkelijk te maken, groentestoof recept vol smaak en textuur.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 4 personen
calorieën 640

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappels
  • 2 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 aubergine
  • 200 gr pindakaas
  • 400 gr tomatenblokjes blik
  • 200 ml bouillon

Optioneel:

  • 100 gr gesuikerde cashewnoten
  • gebakken uitjes
  • verse kruiden
  • yoghurt

Instructies

  • Pel en snipper de knoflook en rode ui en fruit zo’n 4 minuten in een pan met dikke bodem met een scheutje olijfolie. Schil en snij de zoete aardappel en aubergine in blokjes.
  • Voeg de zoete aardappel blokjes toe samen met de kruiden en roerbak een paar minuten op laag vuur. Voeg na een paar minuten ook de aubergine toe.
  • Mix de pindakaas en tomatenblokjes met een staafmixer tot een saus en schenk bij het groentemengsel, breng op laag vuur aan de kook. Schenk de bouillon erbij.
  • Leg de deksel schuin op de pan en stoof de groenten in een half uur gaar. Maak de auberginestoof af met cashew’s, krokante uitjes en verse kruiden.