Vega auberginestoof
Vega auberginestoof met zoete aardappel en rode ui, makkelijk te maken vol groenten. Een vega stoof recept vol smaak en textuur. Lekker met rijst of krokant gebakken aardappels, vegan lekker.
In no-time deze stoof op tafel zetten, dat kan met dit eenvoudige eenpans recept. Hou je van pit? Voeg een tl chipotle pepers in saus toe. Deze heeft een milde rooksmaak en is pittig van smaak. Een perfecte pittige smaakmaker in deze aubergine stoof.
Vega auberginestoof met zoete aardappel en rode ui, makkelijk te maken, groentestoof recept vol smaak en textuur.
Ingrediënten
- 2 zoete aardappels
- 2 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- olijfolie
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl chilivlokken
- 1 tl gemberpoeder
- 1 tl chilipoeder
- 1 aubergine
- 200 gr pindakaas
- 400 gr tomatenblokjes blik
- 200 ml bouillon
Optioneel:
- 100 gr gesuikerde cashewnoten
- gebakken uitjes
- verse kruiden
- yoghurt
Instructies
- Pel en snipper de knoflook en rode ui en fruit zo’n 4 minuten in een pan met dikke bodem met een scheutje olijfolie. Schil en snij de zoete aardappel en aubergine in blokjes.
- Voeg de zoete aardappel blokjes toe samen met de kruiden en roerbak een paar minuten op laag vuur. Voeg na een paar minuten ook de aubergine toe.
- Mix de pindakaas en tomatenblokjes met een staafmixer tot een saus en schenk bij het groentemengsel, breng op laag vuur aan de kook. Schenk de bouillon erbij.
- Leg de deksel schuin op de pan en stoof de groenten in een half uur gaar. Maak de auberginestoof af met cashew’s, krokante uitjes en verse kruiden.
Ook lekker: chili con carne met nacho's. Of maak een chilisoep met kidneybonen en maïs, salsa en koriander.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?