Vega auberginestoof

Vega auberginestoof

Vega auberginestoof met zoete aardappel en rode ui, makkelijk te maken vol groenten. Een vega stoof recept vol smaak en textuur. Lekker met rijst of krokant gebakken aardappels, vegan lekker.

In no-time deze stoof op tafel zetten, dat kan met dit eenvoudige eenpans recept. Hou je van pit? Voeg een tl chipotle pepers in saus toe. Deze heeft een milde rooksmaak en is pittig van smaak. Een perfecte pittige smaakmaker in deze aubergine stoof.

 

Vega auberginestoof maken

Auberginestoof

4.1 van 17 stemmen
Recept afdrukken
Vega auberginestoof met zoete aardappel en rode ui, makkelijk te maken, groentestoof recept vol smaak en textuur.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 4 personen
calorieën 640

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappels
  • 2 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 aubergine
  • 200 gr pindakaas
  • 400 gr tomatenblokjes blik
  • 200 ml bouillon

Optioneel:

  • 100 gr gesuikerde cashewnoten
  • gebakken uitjes
  • verse kruiden
  • yoghurt

Instructies

  • Pel en snipper de knoflook en rode ui en fruit zo’n 4 minuten in een pan met dikke bodem met een scheutje olijfolie. Schil en snij de zoete aardappel en aubergine in blokjes.
  • Voeg de zoete aardappel blokjes toe samen met de kruiden en roerbak een paar minuten op laag vuur. Voeg na een paar minuten ook de aubergine toe.
  • Mix de pindakaas en tomatenblokjes met een staafmixer tot een saus en schenk bij het groentemengsel, breng op laag vuur aan de kook. Schenk de bouillon erbij.
  • Leg de deksel schuin op de pan en stoof de groenten in een half uur gaar. Maak de auberginestoof af met cashew’s, krokante uitjes en verse kruiden.

Ook lekker: chili con carne met nacho's. Of maak een chilisoep met kidneybonen en maïs, salsa en koriander.

Vega auberginestoof recept

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Pastabijbel kookboek juni 2024
De Smaak van Italie mei 2024