Kikkererwtenstoof met chipotle peper peterselie en knoflook met een zoet, pittig en rokerige smaak en zó gemaakt.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mexicaans
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 10 minutenmin
Totale tijd 20 minutenmin
Porties 3personen
calorieën 210
Ingrediënten
800grkikkererwtenblik
200mlgroentebouillon
1teentjeknoflook
2eltomatenpuree
2elplatte peterselie
4elolijfolie
425mlgepelde tomatenblik
1elchipotle pepers
broodnaar keuze
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de kikkererwten uitlekken, spoel ze af en rooster de kikkererwten 10 minuten op een bakplaat in de oven.
Pel en hak de knoflook, snij de chilipepers en bak samen kort in olijfolie samen met de tomatenpuree. Voeg de bouillon, kikkererwten en gepelde tomaten toe.
Breng op smaak met zout en peper en laat sudderen tot het vocht bijna is ingekookt. Maak af met de platte peterselie.