Kikkererwtenstoof met chipotle peper
Kikkererwtenstoof met chipotle peper peterselie en knoflook, een simpele kikkererwtenstoof met een zoet, pittig en rokerige smaak en het is snel gemaakt. Een super lekker recept.
Chipotle pepers
Chipotle pepers, gedroogde pepers uit een blikje of pot. De smaak is waanzinnig! De chilipeper geeft lekker veel pit aan de kikkererwten. Een vegetarische stoofpot voor op de bank met Midden-Oosters platbrood. Chipotle is dé smaakmaker uit Mexico en past ook perfect bij nacho’s of tortilla's.
Recept afdrukken
Kikkererwtenstoof met chipotle peper peterselie en knoflook met een zoet, pittig en rokerige smaak en zó gemaakt.
Ingrediënten
- 800 gr kikkererwten blik
- 200 ml groentebouillon
- 1 teentje knoflook
- 2 el tomatenpuree
- 2 el platte peterselie
- 4 el olijfolie
- 425 ml gepelde tomaten blik
- 1 el chipotle pepers
- brood naar keuze
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de kikkererwten uitlekken, spoel ze af en rooster de kikkererwten 10 minuten op een bakplaat in de oven.
- Pel en hak de knoflook, snij de chilipepers en bak samen kort in olijfolie samen met de tomatenpuree. Voeg de bouillon, kikkererwten en gepelde tomaten toe.
- Breng op smaak met zout en peper en laat sudderen tot het vocht bijna is ingekookt. Maak af met de platte peterselie.
Serveer met een stuk brood, geroosterde pompoen of een groot stuk feta kaas. Lekker erbij, pompoen uit de oven.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?