Kikkererwtenstoof met chipotle peper

Kikkererwtenstoof met chipotle peper

Peterselie en knoflook
  • Aantal: 3
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 20 min
Naar het recept

Kikkererwtenstoof met chipotle peper peterselie en knoflook, een simpele kikkererwtenstoof met een zoet, pittig en rokerige smaak en zó gemaakt! Super lekker recept.

Chipotle pepers

Chipotle pepers, gedroogde pepers uit een blikje of pot. De smaak is waanzinnig! De chilipeper geeft lekker veel pit aan de kikkererwten. Een vegetarische stoofpot voor op de bank met Midden-Oosters platbrood.

Chipotle, dé smaakmaker uit Mexico en past ook perfect bij nacho’s of tortilla’s.

Ingrediënten

  • 800 gr kikkererwten, blik
  • 200 ml groenteboullion
  • 1 teen knoflook
  • 2 el tomatenpuree
  • 2 el platte peterselie
  • 4 el olijfolie
  • 425 ml gepelde tomaten, blik
  • 1 el chipotle-pepers
  • brood
Kikkererwtenstoof recept

Zo maak je ’n snel kikkererwtenstoofpotje

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de kikkererwten uitlekken, spoel ze af en rooster de kikkererwten 10 minuten op een bakplaat in de oven.
  2. Pel en hak de knoflook, snij de chilipepers en bak samen kort in olijfolie samen met de tomatenpuree. Voeg de bouillon, kikkererwten en gepelde tomaten toe. Maak op smaak met zout en peper en laat sudderen tot het vocht bijna is ingekookt. Maak af met de platte peterselie. Zó maak je ’n snel kikkererwtenstoofpotje!

Serveer met een lekker stuk brood, geroosterde pompoen of een groot stuk feta kaas, heerlijk!

Lekker erbij, pompoen uit de oven.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 5.0. van 2 stemmen.
Please wait...