Ga terug
+ servings
Stoof van tomaten en aubergine

Tomaten aubergine stoofpot

5 van 2 stemmen
Recept afdrukken
Gezond comfort food vanavond? Een makkelijke tomaten aubergine stoofpot met kikkererwten die ook nog eens zonder al te veel moeite snel op tafel staat.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollandse recepten, Marokkaanse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 4 personen
calorieën 210

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 2 aubergines
  • 3 tl gerookte paprika
  • 3 tl gemalen komijn
  • 120 ml bouillon
  • 400 gr gepelde tomaten blik
  • 400 gr kikkererwten blik
  • 2 el agave siroop
  • 3 el harissa kruiden

Voor erbij:

  • rijst of pita's

Instructies

  • Pel en snipper de ui en knoflook. Snij de aubergines in blokjes, zout de aubergine en laat even staan.
  • Verhit een flinke scheut olijfolie en bak de ui en knoflook glazig. Voeg na een paar minuten de komijn en paprikapoeder toe en roer goed door. Bak zacht en kort.
  • Dep de aubergine droog en voeg toe aan de pan samen met 2 el sap uit het blik tomaten. Bak de aubergine samen met de kruiden, ui en knoflook en roer goed door.
  • Spoel de kikkererwten af. Meng de harissa kruiden en de agavesiroop samen en verdeel over de kikkererwten.
  • Voeg nu de rest van de gepelde tomaten toe en de bouillon, laat 20 minuten stoven op zacht vuur met deksel op de pan.
  • Roer tussendoor om, (voeg eventueel extra bouillon toe mocht het te droog worden) voeg de kikkererwten toe en laat nog kort afgedekt zachtjes mee sudderen.