Tomaten aubergine stoofpot
Na een regenachtige dag heb je zin in gezond comfort food. Een makkelijke tomaten aubergine stoofpot met kikkererwten die ook nog eens zonder al te veel moeite snel op tafel staat. Je hebt enkel wat snijwerk en daarna kan je het geheel lekker laten stoven. Verwarmende kruiden als komijn en harissa, een heerlijk stoofgerecht waar je zelf makkelijk nog variatie aan toe kan voegen.
Een echte favoriet van sappige tomaat en aubergine en als je dol bent op een beetje pit is chiliolie een aanrader hierbij te serveren. Ook lekker om eens te maken: kikkererwtenstoof met chipotle peper.
Eet met rijst of pita's en een dot yoghurt. Tip: dun gesneden paprika als topping.
Ook lekker: auberginestoof met zoete aardappel.
Ingrediënten
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
- olijfolie
- 2 aubergines
- 3 tl gerookte paprika
- 3 tl gemalen komijn
- 120 ml bouillon
- 400 gr gepelde tomaten blik
- 400 gr kikkererwten blik
- 2 el agave siroop
- 3 el harissa kruiden
Voor erbij:
- rijst of pita's
Instructies
- Pel en snipper de ui en knoflook. Snij de aubergines in blokjes, zout de aubergine en laat even staan.
- Verhit een flinke scheut olijfolie en bak de ui en knoflook glazig. Voeg na een paar minuten de komijn en paprikapoeder toe en roer goed door. Bak zacht en kort.
- Dep de aubergine droog en voeg toe aan de pan samen met 2 el sap uit het blik tomaten. Bak de aubergine samen met de kruiden, ui en knoflook en roer goed door.
- Spoel de kikkererwten af. Meng de harissa kruiden en de agavesiroop samen en verdeel over de kikkererwten.
- Voeg nu de rest van de gepelde tomaten toe en de bouillon, laat 20 minuten stoven op zacht vuur met deksel op de pan.
- Roer tussendoor om, (voeg eventueel extra bouillon toe mocht het te droog worden) voeg de kikkererwten toe en laat nog kort afgedekt zachtjes mee sudderen.
Maak deze tomatensalade voor erbij, lekker fris.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?