Tomaten aubergine stoofpot

Tomaten aubergine stoofpot

Na een regenachtige dag heb je zin in gezond comfort food. Een makkelijke tomaten aubergine stoofpot met kikkererwten die ook nog eens zonder al te veel moeite snel op tafel staat. Je hebt enkel wat snijwerk en daarna kan je het geheel lekker laten stoven. Verwarmende kruiden als komijn en harissa, een heerlijk stoofgerecht waar je zelf makkelijk nog variatie aan toe kan voegen.

Een echte favoriet van sappige tomaat en aubergine en als je dol bent op een beetje pit is chiliolie een aanrader hierbij te serveren. Ook lekker om eens te maken: kikkererwtenstoof met chipotle peper.

Eet met rijst of pita's en een dot yoghurt. Tip: dun gesneden paprika als topping.

Ook lekker: auberginestoof met zoete aardappel.

 

Stoof van tomaten en aubergine

Tomaten aubergine stoofpot

5 van 2 stemmen
Recept afdrukken
Gezond comfort food vanavond? Een makkelijke tomaten aubergine stoofpot met kikkererwten die ook nog eens zonder al te veel moeite snel op tafel staat.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollandse recepten, Marokkaanse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 4 personen
calorieën 210

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 2 aubergines
  • 3 tl gerookte paprika
  • 3 tl gemalen komijn
  • 120 ml bouillon
  • 400 gr gepelde tomaten blik
  • 400 gr kikkererwten blik
  • 2 el agave siroop
  • 3 el harissa kruiden

Voor erbij:

  • rijst of pita's

Instructies

  • Pel en snipper de ui en knoflook. Snij de aubergines in blokjes, zout de aubergine en laat even staan.
  • Verhit een flinke scheut olijfolie en bak de ui en knoflook glazig. Voeg na een paar minuten de komijn en paprikapoeder toe en roer goed door. Bak zacht en kort.
  • Dep de aubergine droog en voeg toe aan de pan samen met 2 el sap uit het blik tomaten. Bak de aubergine samen met de kruiden, ui en knoflook en roer goed door.
  • Spoel de kikkererwten af. Meng de harissa kruiden en de agavesiroop samen en verdeel over de kikkererwten.
  • Voeg nu de rest van de gepelde tomaten toe en de bouillon, laat 20 minuten stoven op zacht vuur met deksel op de pan.
  • Roer tussendoor om, (voeg eventueel extra bouillon toe mocht het te droog worden) voeg de kikkererwten toe en laat nog kort afgedekt zachtjes mee sudderen.
Stoofpot tomaten en aubergine

Maak deze tomatensalade voor erbij, lekker fris.

Tomaten aubergine stoof

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024