Ga terug
+ servings
Kikkererwtensoep

Italiaanse kikkererwtensoep

5 van 3 stemmen
Recept afdrukken
Een heerlijke soep van kikkererwten en pasta met Italiaanse kruiden. Deze kikkererwtensoep is voedzaam, gezond, troostend en bovendien makkelijk te maken.
Gang Hoofdgerecht, lunch
Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
calorieën 482

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie + om te sprenkelen
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 4 takjes Italiaanse kruiden blaadjes eraf en fijngehakt
  • 240 gr tomaten blik, fijngehakt en met sap
  • 950 ml groentebouillon
  • 300 gr kikkererwten schoongespoeld
  • zeezout en peper vers gemalen
  • 150 gr pasta

Optioneel:

  • basilicum of peterselie vers
  • pecorino kaas rasp

Instructies

  • Verwarm de olijfolie in een soeppan. Voeg de knoflook en Italiaanse kruiden toe en laat 3 minuten stoven.
  • Doe de tomaten en het sap erbij. Breng aan de kook, roer af en toe, tot het begint te pruttelen. Voeg de bouillon en kikkererwten toe, draai het vuur halfhoog en laat 10 minuten zachtjes koken.
  • Haal 6 el van de kikkererwten uit de pan. Doe ze in een blender en meng ze fijn met een scheutje soep uit de pan. Blend tot je een romig, glad geheel krijgt. Breng dit op smaak met zout en peper. Doe de kikkererwtenpuree terug in de pan. Roer het geheel door en breng aan de kook.
  • Doe de pasta erbij en kook deze al dente, niet langer dan 8 minuten. Serveer de soep met de extra kruiden, een paar druppels olijfolie en geraspte pecorino.