Een heerlijke soep van kikkererwten en pasta met Italiaanse kruiden. Deze kikkererwtensoep is voedzaam, gezond, troostend en bovendien makkelijk te maken.
Gang Hoofdgerecht, lunch
Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 20 minutenmin
Totale tijd 30 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 482
Ingrediënten
2elolijfolie+ om te sprenkelen
2teentjesknoflookgeperst
4takjes Italiaanse kruidenblaadjes eraf en fijngehakt
240grtomaten blik, fijngehakt en met sap
950mlgroentebouillon
300grkikkererwtenschoongespoeld
zeezout en pepervers gemalen
150grpasta
Optioneel:
basilicum of peterselievers
pecorino kaas rasp
Instructies
Verwarm de olijfolie in een soeppan. Voeg de knoflook en Italiaanse kruiden toe en laat 3 minuten stoven.
Doe de tomaten en het sap erbij. Breng aan de kook, roer af en toe, tot het begint te pruttelen. Voeg de bouillon en kikkererwten toe, draai het vuur halfhoog en laat 10 minuten zachtjes koken.
Haal 6 el van de kikkererwten uit de pan. Doe ze in een blender en meng ze fijn met een scheutje soep uit de pan. Blend tot je een romig, glad geheel krijgt. Breng dit op smaak met zout en peper. Doe de kikkererwtenpuree terug in de pan. Roer het geheel door en breng aan de kook.
Doe de pasta erbij en kook deze al dente, niet langer dan 8 minuten. Serveer de soep met de extra kruiden, een paar druppels olijfolie en geraspte pecorino.