Voedzame Italiaanse kikkererwtensoep

Voedzame Italiaanse kikkererwtensoep

Met wind en natte sneeuw hebben we zin in gezond comfort food. Een makkelijke rijkgevulde maaltijdsoep die ook nog eens reuzesnel op tafel staat. Een heerlijke soep van kikkererwten en pasta met Italiaanse kruiden. Deze kikkererwtensoep is voedzaam, gezond, troostend en bovendien makkelijk te maken.

Italiaanse kikkererwtensoep is een heerlijke winterse favoriet, met veelal uit de voorraadkast, verse kruiden en er is niet één manier waarop je het moet maken, dit recept staat helemaal open voor een eigen invulling.

Ook lekker: kikkererwtenstoof met chipotle peper, peterselie en knoflook.

 

Kikkererwtensoep

Italiaanse kikkererwtensoep

5 van 3 stemmen
Recept afdrukken
Een heerlijke soep van kikkererwten en pasta met Italiaanse kruiden. Deze kikkererwtensoep is voedzaam, gezond, troostend en bovendien makkelijk te maken.
Gang Hoofdgerecht, lunch
Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
calorieën 482

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie + om te sprenkelen
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 4 takjes Italiaanse kruiden blaadjes eraf en fijngehakt
  • 240 gr tomaten blik, fijngehakt en met sap
  • 950 ml groentebouillon
  • 300 gr kikkererwten schoongespoeld
  • zeezout en peper vers gemalen
  • 150 gr pasta

Optioneel:

  • basilicum of peterselie vers
  • pecorino kaas rasp

Instructies

  • Verwarm de olijfolie in een soeppan. Voeg de knoflook en Italiaanse kruiden toe en laat 3 minuten stoven.
  • Doe de tomaten en het sap erbij. Breng aan de kook, roer af en toe, tot het begint te pruttelen. Voeg de bouillon en kikkererwten toe, draai het vuur halfhoog en laat 10 minuten zachtjes koken.
  • Haal 6 el van de kikkererwten uit de pan. Doe ze in een blender en meng ze fijn met een scheutje soep uit de pan. Blend tot je een romig, glad geheel krijgt. Breng dit op smaak met zout en peper. Doe de kikkererwtenpuree terug in de pan. Roer het geheel door en breng aan de kook.
  • Doe de pasta erbij en kook deze al dente, niet langer dan 8 minuten. Serveer de soep met de extra kruiden, een paar druppels olijfolie en geraspte pecorino.

Eet met ciabatta, grof zout en olijfolie.
Tip: groene kruidenolie als topping zoals in onderstaande soep.

Ook lekker: broccolisoep met groenekruidenolie.

Italiaanse Kikkererwtensoep

De volgende dag smaakt de kikkererwtensoep nog lekkerder.

Kikkererwtensoep maken

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram januari actie
DSV De warmte van de winter