Lekker snel, met maar 5 ingrediënten en natuurlijk onweerstaanbaar lekker. Dit fool-proof basisrecept voor flatbread is fantastisch!
Gang Bijgerecht, lunch
Keuken Europese recepten, Midden oosten
Voorbereidingstijd 45 minutenmin
Bereidingstijd 15 minutenmin
Totale tijd 1 uuruur
Porties 8broodjes
calorieën 146
Ingrediënten
500grbloem
1tlzout
1tlbakpoeder
250mlGriekse yoghurt
2elwater
boter
Instructies
Meng als eerst bloem, zout en bakpoeder in een grote kom.
Voeg vervolgens de Griekse yoghurt toe en 2 eetlepels water. Meng het deeg van de flatbread goed. Is het deeg te droog? Voeg dan 1 eetlepel water toe.
Bestuif je werkblad met wat bloem en haal het deeg uit de mengkom. Kneed ongeveer 2 minuten het deeg verder en vorm een bal. Doe het deeg weer terug in de kom en laat afgedekt 30 minuten rusten.
Bestuif opnieuw je werkblad met bloem en haal het deeg uit de mengkom. Verdeel vervolgens het deeg in 8 gelijke stukken/balletjes.
Rol je flatbreads uit tot ze een dikte van 1 cm hebben. Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur, waarin we de flatbreads gaan bakken. En smelt in een andere pan de boter.
Bak de flatbreads een voor een in een droge pan goudbruin. Ongeveer 5 minuten per kant. Haal de flatbread uit de pan en besmeer met de gesmolten boter. Houd de flatbreads warm in aluminum folie of een voorverwarmde oven.