Ga terug
+ servings
Flatbread maken

Flatbread

4 van 4 stemmen
Recept afdrukken
Lekker snel, met maar 5 ingrediënten en natuurlijk onweerstaanbaar lekker. Dit fool-proof basisrecept voor flatbread is fantastisch!
Gang Bijgerecht, lunch
Keuken Europese recepten, Midden oosten
Voorbereidingstijd 45 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 1 uur
Porties 8 broodjes
calorieën 146

Ingrediënten

  • 500 gr bloem
  • 1 tl zout
  • 1 tl bakpoeder
  • 250 ml Griekse yoghurt
  • 2 el water
  • boter

Instructies

  • Meng als eerst bloem, zout en bakpoeder in een grote kom.
  • Voeg vervolgens de Griekse yoghurt toe en 2 eetlepels water. Meng het deeg van de flatbread goed. Is het deeg te droog? Voeg dan 1 eetlepel water toe.
  • Bestuif je werkblad met wat bloem en haal het deeg uit de mengkom. Kneed ongeveer 2 minuten het deeg verder en vorm een bal. Doe het deeg weer terug in de kom en laat afgedekt 30 minuten rusten.
  • Bestuif opnieuw je werkblad met bloem en haal het deeg uit de mengkom. Verdeel vervolgens het deeg in 8 gelijke stukken/balletjes.
  • Rol je flatbreads uit tot ze een dikte van 1 cm hebben. Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur, waarin we de flatbreads gaan bakken. En smelt in een andere pan de boter.
  • Bak de flatbreads een voor een in een droge pan goudbruin. Ongeveer 5 minuten per kant. Haal de flatbread uit de pan en besmeer met de gesmolten boter. Houd de flatbreads warm in aluminum folie of een voorverwarmde oven.