Flatbread: het makkelijkste recept voor platbrood!

Flatbread: het makkelijkste recept voor platbrood!

Voor dit recept voor de aller makkelijkste flatbreads heb je maar 5 ingrediënten nodig, waarvan je de meeste waarschijnlijk al in huis hebt. Een geweldig fool-proof basisrecept die je kunt inzetten voor de lunch, tijdens een Oosters diner en zelfs bij de barbecue. Een favoriet op de redactie, want zelfgemaakt platbrood is vele malen lekkerder dan uit de supermarkt. Veel werk kost 't niet. Met dit recept ben je zelf maar 30 minuten bezig.

Dol op koken, maar niet zo'n ster met deeg? Dan is dit het recept voor jou. We gebruiken namelijk geen gist, en hebben daarmee een recept ontwikkeld waarbij het niet fout kan gaan. Ook leuk: je kunt van alles toevoegen aan je flatbread. Denk aan knoflook en koriander bijvoorbeeld. Maar ook komijn en kaas. Superlekker.

Ook lekker: het allerbeste bananenbrood recept.

Flatbread maken

Flatbread

4 van 4 stemmen
Recept afdrukken
Lekker snel, met maar 5 ingrediënten en natuurlijk onweerstaanbaar lekker. Dit fool-proof basisrecept voor flatbread is fantastisch!
Gang Bijgerecht, lunch
Keuken Europese recepten, Midden oosten
Voorbereidingstijd 45 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 1 uur
Porties 8 broodjes
calorieën 146

Ingrediënten

  • 500 gr bloem
  • 1 tl zout
  • 1 tl bakpoeder
  • 250 ml Griekse yoghurt
  • 2 el water
  • boter

Instructies

  • Meng als eerst bloem, zout en bakpoeder in een grote kom.
  • Voeg vervolgens de Griekse yoghurt toe en 2 eetlepels water. Meng het deeg van de flatbread goed. Is het deeg te droog? Voeg dan 1 eetlepel water toe.
  • Bestuif je werkblad met wat bloem en haal het deeg uit de mengkom. Kneed ongeveer 2 minuten het deeg verder en vorm een bal. Doe het deeg weer terug in de kom en laat afgedekt 30 minuten rusten.
  • Bestuif opnieuw je werkblad met bloem en haal het deeg uit de mengkom. Verdeel vervolgens het deeg in 8 gelijke stukken/balletjes.
  • Rol je flatbreads uit tot ze een dikte van 1 cm hebben. Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur, waarin we de flatbreads gaan bakken. En smelt in een andere pan de boter.
  • Bak de flatbreads een voor een in een droge pan goudbruin. Ongeveer 5 minuten per kant. Haal de flatbread uit de pan en besmeer met de gesmolten boter. Houd de flatbreads warm in aluminum folie of een voorverwarmde oven.

De boterige flatbread is heerlijk op zichzelf. Maar natuurlijk kun je 'm ook met verschillende toppings eten. Denk aan labne met gekruid lamsgehakt of feta met gemarineerde tomaten en verse groene kruiden.

De neutrale flatbread kun je serveren bij diverse gerechten. Denk aan curry's deze groene viscurry. of deze vegan rendang. Maar ook lekker met shoarma.

Flatbread
Flatbread recept

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram januari actie
DSV De warmte van de winter