Ga terug
+ servings
Rijstvellen met tonijn hapje

Krokante rijstvellen met tonijn tartaar

5 van 1 stem
Recept afdrukken
Krokante rijstvellen met tonijn tartaar. Een heerlijke hapje met zachte, frisse smaken met verrassende ingrediënten. Lekker!
Gang Entree, Hapjes
Keuken Aziatisch
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 8 hapjes
calorieën 112

Ingrediënten

  • 100 gr tonijn in blokjes
  • 1 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 1 el mayonaise bijv. kewpie
  • 1 tl sriracha
  • zout en peper
  • 2 rijstvellen
  • olie om in te frituren
  • 1 bosui in ringen
  • limoenrasp
  • furikake optioneel

Instructies

  • Meng als eerst de tonijn, sojasaus, sesamolie, mayonaise en sriracha in een kom. Breng op smaak met zout en peper. Zet de kom in de koelkast en ga verder met het rijstpapier.
  • Knip de vellen rijstpapier in stukjes van ongeveer 3 bij 3 centimeter. Het rijstpapier zet namelijk uit tijdens het frituren.
  • Zet een kom met keukenpapier klaar, zodat je snel te werk kunt gaan. Het frituren kost namelijk maar een paar seconde.
  • Verhit olie tot 190 graden. Voeg zodra de olie heet is een paar stukjes rijstpapier toe, zodat de pan niet overvol is. Frituur het rijstpapier ongeveer 10 seconde. Haal uit de olie en laat uitlekken. Bestrooi met ook direct met zout. Ga door tot al het rijstpapier gefrituurd is.
  • Haal de tonijn tartaar uit de koelkast. Voeg aan ieder kuipje rijstpapier een schepje tonijn tartaar toe. Maak af met een extra druppel mayonaise en sriracha. Rasp de limoen erboven en bestrooi met de bosui en eventueel furikake (Japanse smaakmaker).
  • Serveer het krokante rijstpapier met tonijn tartaar direct samen met een partje limoen.