Ga terug
+ servings
Bonenpuree

Puree van cannellini bonen

5 van 1 stem
Recept afdrukken
Een fantastisch bijgerecht tijdens de feestdagen, of doordeweeks. Eenvoudige puree van cannellini bonen met citroen en tijm.
Gang Bijgerecht
Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 4 personen
calorieën 290

Ingrediënten

  • 800 gr cannellini bonen
  • 1 witte ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 2 el citroensap
  • 4 takjes tijm
  • 2 el crème fraîche of haver fraîche
  • olijfolie extra vergine (topping

Instructies

  • Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de ui en knoflook glazig.
  • Spoel de cannellinibonen af, laat uitlekken en voeg toe aan de pan. Laat de bonen 5 minuten zachtjes mee pruttelen tot de bonen goed warm zijn.
  • Zet het vuur uit en voeg de crème fraîche, het citroensap en de tijm toe. Breng op smaak met grof zeezout en vers gemalen peper.
  • Maal de bonen glad met een blender. Serveer de puree warm, gegarneerd met olijfolie en tijm.