Puree van cannellini bonen
Recept afdrukken
Een fantastisch bijgerecht tijdens de feestdagen, of doordeweeks. Eenvoudige puree van cannellini bonen met citroen en tijm.
Gang Bijgerecht
Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Porties 4 personen
calorieën 290
- 800 gr cannellini bonen
- 1 witte ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 el olijfolie
- 2 el citroensap
- 4 takjes tijm
- 2 el crème fraîche of haver fraîche
- olijfolie extra vergine (topping
Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de ui en knoflook glazig.
Spoel de cannellinibonen af, laat uitlekken en voeg toe aan de pan. Laat de bonen 5 minuten zachtjes mee pruttelen tot de bonen goed warm zijn.
Zet het vuur uit en voeg de crème fraîche, het citroensap en de tijm toe. Breng op smaak met grof zeezout en vers gemalen peper.
Maal de bonen glad met een blender. Serveer de puree warm, gegarneerd met olijfolie en tijm.