Romige cannellini bonenpuree (als spread of bijgerecht)

Romige cannellini bonenpuree (als spread of bijgerecht)

Cannellini bonen hebben een fluweelzachte textuur en vormen de perfecte basis voor deze smaakvolle puree. Voeg verse knoflook toe voor een pikante kick, samen met tijm, citroen, zeezout en zwarte peper voor de juiste balans. De toevoeging van extra vergine olijfolie brengt niet alleen een rijke smaak, maar ook een zijdezachte consistentie.

Dit bijgerecht belooft niet alleen een visueel feest voor het oog, maar ook een geweldige smaakervaring. Serveer de puree van cannellini bonen als een verfijnde aanvulling bij geroosterd vlees, gestoomde groenten of als een hartige spread op vers brood.

En het beste van alles is de moeiteloze bereiding van dit gerecht. Zelfs op de meest hectische avonden kun je genieten van deze culinaire traktatie. Dus laat je verrassen door de eenvoud en verwen jezelf met deze heerlijke puree van cannellini bonen. Een smaakvol hoogtepunt dat elke maaltijd verrijkt.

Voor erbij: spruitjes met spekjes.

Bonenpuree

Puree van cannellini bonen

5 van 1 stem
Recept afdrukken
Een fantastisch bijgerecht tijdens de feestdagen, of doordeweeks. Eenvoudige puree van cannellini bonen met citroen en tijm.
Gang Bijgerecht
Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 4 personen
calorieën 290

Ingrediënten

  • 800 gr cannellini bonen
  • 1 witte ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 2 el citroensap
  • 4 takjes tijm
  • 2 el crème fraîche of haver fraîche
  • olijfolie extra vergine (topping

Instructies

  • Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de ui en knoflook glazig.
  • Spoel de cannellinibonen af, laat uitlekken en voeg toe aan de pan. Laat de bonen 5 minuten zachtjes mee pruttelen tot de bonen goed warm zijn.
  • Zet het vuur uit en voeg de crème fraîche, het citroensap en de tijm toe. Breng op smaak met grof zeezout en vers gemalen peper.
  • Maal de bonen glad met een blender. Serveer de puree warm, gegarneerd met olijfolie en tijm.

Serveer de bonenpuree als bijgerecht tijdens een uitgebreid diner met gebakken groenten maar ook heel lekker met vers brood voor doordeweeks!

Tip: druppel voor extra pit wat crispy chili olie toe. Niet smeuïg genoeg? Voeg een klein beetje bouillon toe.

Maak ook eens: knolselderijsoep met cannellini bonen.

Puree van cannellini bonen

Maak ook: aardappelpuree.

Bonenpuree op toast

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram januari actie
DSV De warmte van de winter