Ga terug
+ servings
Gnocchi met romige champignonsaus

Gnocchi met champignons

4.4 van 14 stemmen
Recept afdrukken
Gnocchi, heerlijk met deze champignonroomsaus, lekker makkelijk een favoriet onder de kinderen eindeloos variëren.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 2 personen
calorieën 240

Ingrediënten

  • 400 gr gnocchi vers
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gr champignons
  • 150 ml groentebouillon
  • 200 ml kookroom (vegan)
  • 2 el olijfolie
  • Parmezaanse kaas (vegan)

Instructies

  • Snij de ui en de knoflook fijn en de champignons in plakjes.
  • Verhit olie in een wok en voeg de gesneden groenten erbij. Wanneer het meeste vocht uit de champignons is, kan de bouillon erbij. Laat zo’n 5 minuten zacht bakken en voeg dan de kookroom toe. Laat de saus op laag vuur wat indikken.
  • Breng een pan met water aan de kook en kook de gnocchi. De gnocchi is gaar als ze blijven drijven. Giet het water af en schep de gnocchi door de saus.
  • Schep op en maak af met Parmezaanse kaas.