Gnocchi met champignonroomsaus

Gnocchi met champignonroomsaus

Heerlijke gnocchi in romige champignonsaus ofwel de Italiaanse knoedel in champignonroomsaus, gnocchi is zo’n zomer favoriet! Lekker met 'n (vegan) roomsaus van champignons, neem de witte champignon, rijk aan een groot deel van de dagelijks benodigde vitamines en mineralen.

Gnocchi en champignons passen perfect bij elkaar, met knoflook en Parmezaanse kaas. En wil je een mix van paddenstoelen, neem kastanje- champignons, oesterzwammen en portobello. Met dit recept staat je gerecht in no time op tafel.

Gnocchi met romige champignonsaus

Gnocchi met champignons

4.4 van 14 stemmen
Recept afdrukken
Gnocchi, heerlijk met deze champignonroomsaus, lekker makkelijk een favoriet onder de kinderen eindeloos variëren.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 2 personen
calorieën 240

Ingrediënten

  • 400 gr gnocchi vers
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gr champignons
  • 150 ml groentebouillon
  • 200 ml kookroom (vegan)
  • 2 el olijfolie
  • Parmezaanse kaas (vegan)

Instructies

  • Snij de ui en de knoflook fijn en de champignons in plakjes.
  • Verhit olie in een wok en voeg de gesneden groenten erbij. Wanneer het meeste vocht uit de champignons is, kan de bouillon erbij. Laat zo’n 5 minuten zacht bakken en voeg dan de kookroom toe. Laat de saus op laag vuur wat indikken.
  • Breng een pan met water aan de kook en kook de gnocchi. De gnocchi is gaar als ze blijven drijven. Giet het water af en schep de gnocchi door de saus.
  • Schep op en maak af met Parmezaanse kaas.

Ook lekker: pasta met roomsaus sjalot en knoflook met platte peterselie. Lekker en simpel pasta recept.

Zomerse gnocchi met romige saus

Dit recept valt onder

Meer gnocchi recepten

Gnocchi met tuinbonen en crème fraîche

Gnocchi met tuinbonen en crème fraîche

Romige tuinbonen met krokant spek, rucola en parmezaanse kaas.

Gnocchi met paprika-tomatensaus

Gnocchi met paprika-tomatensaus

Typisch Italiaanse balletjes van aardappel, de Hollandse knoedel.

Gnocchi met rucola en citroen

Gnocchi met rucola en citroen

Zachte pasta gemaakt van aardappel met citroen botersaus en amandelen.

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram februari
DSV De warmte van de winter