Gnocchi met champignonsaus
Italiaanse knoedel- Aantal: 2
- Bereidingstijd: 5 min
- Wachttijd: 20 min
- Klaar in: 25 min
Gnocchi met champignonsaus dé Italiaanse knoedel, gnocchi is zo’n zomer favoriet! Lekker met ’n (vegan) roomsaus van champignons, neem de witte champignon, rijk aan een groot deel van de dagelijks benodigde vitamines en mineralen.
Gnocchi champignons
Gnocchi champignons passen perfect bij elkaar, paddestoelen, knoflook en parmezaan. En wil je ’n mix van paddestoelen, neem kastanje- champignons, oesterzwammen en portobello. Met dit recept staat je gerecht in no time op tafel.
Zo maak je gnocchi met champignonsaus
- Snij de ui en de knoflook fijn en de champignons in schijfjes.
- Verhit olie in een wok en voeg de gesneden groenten erbij. Wanneer het meeste vocht uit de champignons is, kan de bouillon erbij. Laat zo’n 5 minuten zacht bakken en voeg dan de kookroom toe. Laat de saus op laag vuur wat indikken.
- Breng een pan met water aan de kook en kook de gnocchi. De gnocchi is gaar als ze blijven drijven. Giet het water af en schep de gnocchi door de saus. Serveer in kommen en maak af met Parmezaanse kaas. Zó maak je gnocchi met champignonsaus.
Ook lekker: Pasta met champignonroomsaus sjalot en knoflook met platte peterselie. Simpel en snel vegan pasta saus recept met ’n pasta naar keuze.