Gnocchi met champignonsaus

Gnocchi met champignonsaus

Italiaanse knoedel
  • Aantal: 2
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 20 min
  • Klaar in: 25 min

Dit heerlijke recept met gnocchi in zelfgemaakte champignon-roomsaus moet je geproefd hebben! Met dit recept zet je het gerecht in maar 25 minuten op tafel.

Gnocchi een favoriet aardappelgerecht met champignon

Smullen maar!

Ingrediënten

  • 500 gr kant en klare gnocchi
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gr champignons
  • 150 ml groentebouillon
  • 200 ml kookroom
  • 2 el olijfolie
  • parmezaanse kaas

Bereidingswijze gnocchi met champignonsaus

  1. Snij de ui en de knoflook fijn en de champignons in schijfjes.
  2. Verhit olie in een wok-pan en voeg de gesneden groenten erbij. Wanneer het meeste vocht uit de champignons is, kan de bouillon erbij. Laat het ongeveer 5 minuten pruttelen en voeg daarna de kookroom toe. Laat de saus nog even sudderen tot hij wat dikker geworden is.
  3. Breng een pan met water aan de kook. Kook de gnocchi in het water. De gnocchi is gaar als ze blijven drijven. Giet het water af en schep de gnocchi door de saus. Serveer het gerecht op de borden en strooi wat geraspte Parmezaanse kaas overheen.
Beoordeling: 4.5. van 2 stemmen.
Please wait...

Meer gnocchi recepten

Gnocchi met tuinbonen en crème fraîche

Gnocchi met tuinbonen en crème fraîche

Romige tuinbonen met krokant spek, rucola en parmezaanse kaas.

Gnocchi met paprika-tomatensaus

Gnocchi met paprika-tomatensaus

Typisch Italiaanse balletjes van aardappel, de Hollandse knoedel.

Gnocchi met rucola en citroen

Gnocchi met rucola en citroen

Zachte pasta gemaakt van aardappel met citroen botersaus en amandelen.