Gnocchi met champignonroomsaus
Heerlijke gnocchi in romige champignonsaus ofwel de Italiaanse knoedel in champignonroomsaus, gnocchi is zo’n zomer favoriet! Lekker met 'n (vegan) roomsaus van champignons, neem de witte champignon, rijk aan een groot deel van de dagelijks benodigde vitamines en mineralen.
Gnocchi en champignons passen perfect bij elkaar, met knoflook en Parmezaanse kaas. En wil je een mix van paddenstoelen, neem kastanje- champignons, oesterzwammen en portobello. Met dit recept staat je gerecht in no time op tafel.
Gnocchi, heerlijk met deze champignonroomsaus, lekker makkelijk een favoriet onder de kinderen eindeloos variëren.
Ingrediënten
- 400 gr gnocchi vers
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 250 gr champignons
- 150 ml groentebouillon
- 200 ml kookroom (vegan)
- 2 el olijfolie
- Parmezaanse kaas (vegan)
Instructies
- Snij de ui en de knoflook fijn en de champignons in plakjes.
- Verhit olie in een wok en voeg de gesneden groenten erbij. Wanneer het meeste vocht uit de champignons is, kan de bouillon erbij. Laat zo’n 5 minuten zacht bakken en voeg dan de kookroom toe. Laat de saus op laag vuur wat indikken.
- Breng een pan met water aan de kook en kook de gnocchi. De gnocchi is gaar als ze blijven drijven. Giet het water af en schep de gnocchi door de saus.
- Schep op en maak af met Parmezaanse kaas.
Ook lekker: pasta met roomsaus sjalot en knoflook met platte peterselie. Lekker en simpel pasta recept.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?