Gnocchi met champignonsaus

Gnocchi met champignonsaus

Italiaanse knoedel
  • Aantal: 2
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 20 min
  • Klaar in: 25 min
Naar het recept

Gnocchi met champignonsaus dé Italiaanse knoedel. Een heerlijk recept met gnocchi in zelfgemaakte champignon-roomsaus probeer ’t eens. Met dit recept staat je gerecht in no time op tafel.

Gnocchi champignons

Gnocchi champignons passen perfect bij elkaar, paddestoelen, knoflook, parmezaan en eet lekker. Romige gerecht met (vegan) kookroom.

Wil je ’n mix van paddestoelen, neem kastanje- champignons, oesterzwammen en portobello ..lekker joh!

Ingrediënten

  • 500 gr kant en klare gnocchi
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gr champignons
  • 150 ml groentebouillon
  • 200 ml kookroom
  • 2 el olijfolie
  • parmezaanse kaas

Zo maak je gnocchi met champignonsaus

  1. Snij de ui en de knoflook fijn en de champignons in schijfjes.
  2. Verhit olie in een wok en voeg de gesneden groenten erbij. Wanneer het meeste vocht uit de champignons is, kan de bouillon erbij. Laat zo’n 5 minuten zacht bakken en voeg dan de kookroom toe. Laat de saus op laag vuur wat indikken.
  3. Breng een pan met water aan de kook en kook de gnocchi. De gnocchi is gaar als ze blijven drijven. Giet het water af en schep de gnocchi door de saus. Serveer in kommen en maak af met Parmezaanse kaas. Zó maak je gnocchi met champignonsaus.

Ook lekker: Pasta met champignonroomsaus sjalot en knoflook met platte peterselie. Simpel en snel vegan pasta saus recept met ’n pasta naar keuze.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 4.0. van 30 stemmen.
Please wait...

Meer gnocchi recepten

Gnocchi met tuinbonen en crème fraîche

Gnocchi met tuinbonen en crème fraîche

Romige tuinbonen met krokant spek, rucola en parmezaanse kaas.

Gnocchi met paprika-tomatensaus

Gnocchi met paprika-tomatensaus

Typisch Italiaanse balletjes van aardappel, de Hollandse knoedel.

Gnocchi met rucola en citroen

Gnocchi met rucola en citroen

Zachte pasta gemaakt van aardappel met citroen botersaus en amandelen.