Hollandse garnalen op toast met meest romige tomaten cocktailsaus, een feestrecept voor lunch, amuse of voorgerecht.
Gang lunch, voorgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 15 minutenmin
Totale tijd 25 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 685
Ingrediënten
1pakcrackers van Leksandsof toast
200grHollandse garnalen
5grdille
2elkappertjes
1limoen
Tomaten Cocktailsaus
1ei
2elkruidenazijn
15grmosterd
10druppelstabasco
40grtomatenpuree
50grpassata
180mlzonnebloemolie
50mlolijfolie extra vergine
Optioneel
scheutje cognac
Instructies
Maak de tomaten cocktailsaus, doe hiervoor alle ingrediënten: ei, kruidenazijn, mosterd, tabasco, tomatenpuree en passata in een hoge maatbeker, voeg naar smaak vers gemalen peper en ’n snuf grof zeezout toe en schenk in delen de zonnebloem en -olijfolie langs de zijkant in de maatbeker.
Zet je staafmixer in het mengsel, draai rond en trek heel langzaam omhoog. Hierdoor zal je saus extra luchtig worden. Zet weg om goed koud te laten worden.
Leg op elk bord 2 stuks crackers of toast, schep er een flinke dot saus op met daarop de Hollandse garnalen. Maak af met partjes limoen, kappertjes en verse dille.