Ga terug
+ servings
Hollandse garnalen op toast

Garnalen op toast

4.5 van 16 stemmen
Recept afdrukken
Hollandse garnalen op toast met meest romige tomaten cocktailsaus, een feestrecept voor lunch, amuse of voorgerecht.
Gang lunch, voorgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 4 personen
calorieën 685

Ingrediënten

  • 1 pak crackers van Leksands of toast
  • 200 gr Hollandse garnalen
  • 5 gr dille
  • 2 el kappertjes
  • 1 limoen

Tomaten Cocktailsaus

  • 1 ei
  • 2 el kruidenazijn
  • 15 gr mosterd
  • 10 druppels tabasco
  • 40 gr tomatenpuree
  • 50 gr passata
  • 180 ml zonnebloemolie
  • 50 ml olijfolie extra vergine

Optioneel

  • scheutje cognac

Instructies

  • Maak de tomaten cocktailsaus, doe hiervoor alle ingrediënten: ei, kruidenazijn, mosterd, tabasco, tomatenpuree en passata in een hoge maatbeker, voeg naar smaak vers gemalen peper en ’n snuf grof zeezout toe en schenk in delen de zonnebloem en -olijfolie langs de zijkant in de maatbeker.
  • Zet je staafmixer in het mengsel, draai rond en trek heel langzaam omhoog. Hierdoor zal je saus extra luchtig worden. Zet weg om goed koud te laten worden.
  • Leg op elk bord 2 stuks crackers of toast, schep er een flinke dot saus op met daarop de Hollandse garnalen. Maak af met partjes limoen, kappertjes en verse dille.