Ga terug
+ servings
Voorgerecht met parmaham

Voorgerecht burrata en parmaham

4.2 van 9 stemmen
Recept afdrukken
Italiaanse rauwe ham, mozzarella of burrata bruchetta, heerlijke lunch of voorgerecht met sinaasappel en balsamico, makkelijk recept vol smaak.
Gang voorgerecht
Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 personen
calorieën 342

Ingrediënten

  • 1 stokbrood
  • olijfolie
  • knoflook

Topping

  • 90 gr parmaham (prosciutto di parma)
  • 1 hand rucola
  • 1 bol mozzarella of burrata (2x)
  • 1 sinaasappel
  • balsamicostroop

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 190 graden. Snijd een stokbrood diagonaal in 20 plakken. Pers de tenen knoflook en meng met een scheut olijfolie. Smeer met een kwastje de broodjes in met dit knoflook-olie mengsel.
  • Verdeel het brood over een bakplaat en laat 5 minuten in de oven goudbruin roosteren. Je kunt de ovenstand verlagen naar 125 graden.
  • Schil de sinaasappel en maak mooie dunne partjes. Haal de parmaham uit de verpakking en snijd mozzarella in dunne plakken. Gebruik je burrata dan 1 keer doormidden en maak een mooi geheel op de borden.
  • Leg de mozzarella of burrata en geroosterde bruchetta op de borden, drapeer de parmaham hier door en overheen, de sinaasappel en rucola en maak af met de balsamicostroop.