Parmaham mozzarella crostini
Rauwe ham met zachte kaas- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 10 min
- Klaar in: 20 min
’n Voorgerecht parmaham mozzarella crostini ’n rauwe ham met zachte kaas, simpel te maken perfect als voor of tijdens de lunch. Parmaham kan natuurlijk ook vervangen worden door een andere rauwe ham zoals Serranoham of Spinata Romana.
Mozzarella of Burrata
Mozzarella en Burrata ’t lijkt op elkaar. De oorspronkelijke mozzarella is de mozzarella di bufala gemaakt van de melk van de waterbuffel, later ook van koemelk. De Burrata wordt hetzelfde gemaakt als de mozzarella, alleen aan het einde van het proces wordt er room in de bol gespoten. De Burrata smelt op je tong ’t is een ware delicatesse.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 190 graden. Snijd een stokbrood diagonaal in 20 plakken. Pers de tenen knoflook en meng met een scheut olijfolie. Smeer met een kwastje de broodjes in met dit knoflook-olie mengsel. Verdeel het brood over een bakplaat en laat 5 minuten in de oven goudbruin roosteren. Je kunt de ovenstand verlagen naar 125 graden
- Schil de sinaasappel en maak mooie dunne partjes. Haal de parmaham uit de verpakking en snijd mozzarella in dunne plakken. (Gebruik je de Burrata dan 1 keer doormidden) en maak een mooi geheel op de borden. Leg de mozzarella, geroosterde bruchetta op de borden, drapeer de ham hier door en overheen, de sinaasappel en rucola en maak af met de balsamicostroop. Geniet!
Ook lekker: lente maaltijdsalade met pasta, parmaham en mango, fris, gezond en vol van smaak.
Meer feestelijke voorgerechten
Wat vind je van het recept?
Recente recepten en artikelen