Parmaham mozzarella crostini

Parmaham mozzarella crostini

Rauwe ham met zachte kaas
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 20 min

’n Voorgerecht parmaham mozzarella crostini ’n rauwe ham met zachte kaas, simpel te maken perfect als voor of tijdens de lunch. Parmaham kan natuurlijk ook vervangen worden door een andere rauwe ham zoals Serranoham of Spinata Romana.

Mozzarella of Burrata

Mozzarella en Burrata ’t lijkt op elkaar. De oorspronkelijke mozzarella is de mozzarella di bufala gemaakt van de melk van de waterbuffel, later ook van koemelk. De Burrata wordt hetzelfde gemaakt als de mozzarella, alleen aan het einde van het proces wordt er room in de bol gespoten. De Burrata smelt op je tong ’t is een ware delicatesse.

Ingrediënten

  • 1 stokbrood
  • olijfolie
  • knoflook
  • 1 pakje parmaham
  • handje rucola
  • 1 bol mozzarella
  • 1 sinaasappel
  • balsamicostroop

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden. Snijd een stokbrood diagonaal in 20 plakken. Pers de tenen knoflook en meng met een scheut olijfolie. Smeer met een kwastje de broodjes in met dit knoflook-olie mengsel. Verdeel het brood over een bakplaat en laat 5 minuten in de oven goudbruin roosteren. Je kunt de ovenstand verlagen naar 125 graden
  2. Schil de sinaasappel en maak mooie dunne partjes. Haal de parmaham uit de verpakking en snijd mozzarella in dunne plakken. (Gebruik je de Burrata dan 1 keer doormidden) en maak een mooi geheel op de borden. Leg de mozzarella, geroosterde bruchetta op de borden, drapeer de ham hier door en overheen, de sinaasappel en rucola en maak af met de balsamicostroop. Geniet!

Ook lekker: lente maaltijdsalade met pasta, parmaham en mango, fris, gezond en vol van smaak.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 3.3. van 30 stemmen.
Please wait...

Meer feestelijke voorgerechten

Zalmcocktail recept

Zalmcocktail met whiskeysaus

Klassiek, old school en super simpel recept, cocktail van zalm.

Garnalencocktail recept

Garnalencocktail

Granaatappel, limoen en dille, feest! Simpel en snel recept met garnalen.

Zalm en komkommerrolletjes recept

Zalm- en komkommerrolletjes

Frisse hap van gerookte zalm. Feestelijk en simpele (kerst) amuse.

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Recente recepten en artikelen