Parmaham mozzarella crostini

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 5m
  • Kooktijd: 10m
  • Klaar in: 15m

Dit voorgerecht van parmaham mozzarella en crostini is super simpel om te maken en het ziet er nog feestelijk uit ook. Prima om te serveren als lunch, met de kerst of lekker tussendoor. Bij dit recept gebruik ik parmaham maar dat kan natuurlijk ook met een andere rauwe ham zoals Serranoham of Spinata Romana.

Mozzarella of Burrata, het lijkt op elkaar

Mozzarella en Burrata, ze lijken op elkaar. De oorspronkelijke mozzarella is de mozzarella di bufala gemaakt van de melk van de waterbuffel, later ook van koemelk. De Burrata wordt hetzelfde gemaakt als de mozzarella, alleen aan het einde van het proces wordt er room in de bol gespoten. De Burrata smelt echt op je tong, een echte delicatesse!

Ingrediënten

  • 1 (oud) stokbrood / olijfolie / knoflook
  • 1 pakje parmaham
  • handje rucola
  • 1 bol mozzarella of 2 bol Burrata
  • 1 sinaasappel
  • Balsamicostroop

Bereidingswijze

Stap1

Verwarm de oven voor op 190°C. Snijd een stokbrood diagonaal in 20 plakken. Pers de tenen knoflook en meng met een scheut olijfolie. Smeer met een kwastje de broodjes in met dit knoflook-olie mengsel. Verdeel het brood over een bakplaat en laat 5 minuten in de oven goudbruin roosteren. Je kunt de ovenstand verlagen naar 125°C

Stap2

Schil de sinaasappel en maak mooie dunne partjes. Haal de parmaham uit de verpakking en snijd mozzarella in dunne plakken. (Gebruik je de Burrata dan 1 keer doormidden) en maak een mooi geheel op de borden. Leg de mozzarella, geroosterde bruchetta op de borden, drapeer de ham hier door en overheen, de sinaasappel en rucola en maak af met de balsamicostroop. Geniet!

Gemiddelde waardering

(4.5 / 5)

4.5 5 2
Waardeer dit recept

2 personen hebben dit recept gewaardeerd

115

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2018 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab