Parmaham mozzarella crostini

Parmaham mozzarella crostini

Een vliegensvlug voorgerecht met parmaham, mozzarella en crostini ofwel een rauwe Italiaanse ham met zachte kaas dat heel simpel te bereiden is en dus perfect als voorgerecht of lunch. Parmaham kan natuurlijk ook vervangen worden door een andere rauwe ham zoals Serranoham of Spinata Romana.

Mozzarella en Burrata ze lijken op elkaar. De oorspronkelijke mozzarella is de mozzarella di bufala gemaakt van de melk van de waterbuffel, later ook van koemelk. De Burrata wordt hetzelfde gemaakt als de mozzarella, alleen aan het einde van het proces wordt er room in de bol gespoten. De Burrata smelt op je tong het is een ware delicatesse.

Voorgerecht met parmaham

Voorgerecht burrata en parmaham

4.2 van 9 stemmen
Recept afdrukken
Italiaanse rauwe ham, mozzarella of burrata bruchetta, heerlijke lunch of voorgerecht met sinaasappel en balsamico, makkelijk recept vol smaak.
Gang voorgerecht
Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 personen
calorieën 342

Ingrediënten

  • 1 stokbrood
  • olijfolie
  • knoflook

Topping

  • 90 gr parmaham (prosciutto di parma)
  • 1 hand rucola
  • 1 bol mozzarella of burrata (2x)
  • 1 sinaasappel
  • balsamicostroop

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 190 graden. Snijd een stokbrood diagonaal in 20 plakken. Pers de tenen knoflook en meng met een scheut olijfolie. Smeer met een kwastje de broodjes in met dit knoflook-olie mengsel.
  • Verdeel het brood over een bakplaat en laat 5 minuten in de oven goudbruin roosteren. Je kunt de ovenstand verlagen naar 125 graden.
  • Schil de sinaasappel en maak mooie dunne partjes. Haal de parmaham uit de verpakking en snijd mozzarella in dunne plakken. Gebruik je burrata dan 1 keer doormidden en maak een mooi geheel op de borden.
  • Leg de mozzarella of burrata en geroosterde bruchetta op de borden, drapeer de parmaham hier door en overheen, de sinaasappel en rucola en maak af met de balsamicostroop.

Ook lekker: maaltijdsalade met pasta, parmaham en mango, fris, gezond en vol van smaak.

Voorgerecht met burrata en parmaham

Dit recept valt onder

Meer feestelijke voorgerechten

Crostini met biefstuk en blauwe kaas

Crostini met biefstuk en blauwe kaas

Malse biefstuk, scherpe blauwe kaas en romige mierikswortelsaus allemaal op een krokante toast!

Garnalencocktail

Hollandse garnalencocktail

Maak de blits met deze cocktail van granaatappel, limoen en dille, feest. Dit is pas genieten!

Zalm en komkommerrolletjes recept

Zalm- en komkommerrolletjes

Frisse hap van gerookte zalm. Feestelijk en simpele (kerst) amuse.

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram februari
De smaak van Italie voorjaar 2024