Parmaham mozzarella crostini
Een vliegensvlug voorgerecht met parmaham, mozzarella en crostini ofwel een rauwe Italiaanse ham met zachte kaas, dat heel simpel te bereiden is en dus perfect als voorgerecht of lunch voor elke gelegenheid. Parmaham kan natuurlijk ook vervangen worden door een andere, - liefst Italiaanse - rauwe ham, zoals Serranoham of Spinata Romana, voor een variatie in smaak en textuur.
Mozzarella en Burrata ze lijken op elkaar. De oorspronkelijke mozzarella is de mozzarella di bufala gemaakt van de melk van de waterbuffel, later ook van koemelk. De Burrata wordt hetzelfde gemaakt als de mozzarella, alleen aan het einde van het proces wordt er room in de bol gespoten. De Burrata smelt op je tong het is een ware delicatesse.
Ingrediënten
- 1 stokbrood
- olijfolie
- knoflook
Topping
- 90 gr parmaham (prosciutto di parma)
- 1 hand rucola
- 1 bol mozzarella of burrata (2x)
- 1 sinaasappel
- balsamicostroop
Instructies
- Verwarm de oven voor op 190 graden. Snijd een stokbrood diagonaal in 20 plakken. Pers de tenen knoflook en meng met een scheut olijfolie. Smeer met een kwastje de broodjes in met dit knoflook-olie mengsel.
- Verdeel het brood over een bakplaat en laat 5 minuten in de oven goudbruin roosteren. Je kunt de ovenstand verlagen naar 125 graden.
- Schil de sinaasappel en maak mooie dunne partjes. Haal de parmaham uit de verpakking en snijd mozzarella in dunne plakken. Gebruik je burrata dan 1 keer doormidden en maak een mooi geheel op de borden.
- Leg de mozzarella of burrata en geroosterde bruchetta op de borden, drapeer de parmaham hier door en overheen, de sinaasappel en rucola en maak af met de balsamicostroop.
Ook lekker: maaltijdsalade met pasta, parmaham en mango, fris, gezond en vol van smaak.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?