Zalmrolletjes als hapje of als voorgerecht voor kerst. Heerlijk frisse rolletjes met gerookte zalm en komkommer.
Gang Amuse, Hapjes, voorgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 5 minutenmin
Totale tijd 15 minutenmin
Porties 10stuks
calorieën 92
Ingrediënten
100grgerookte zalm
150grkruidenroomkaas
30grpijnboompitten
1komkommer
1elolijfolie
Instructies
Doe de geroosterde pijnboompitten in een zakje en sla er een paar keer met een deegroller op zodat ze grof gekruimeld zijn.
Meng de stukjes pijnboompitten door de roomkaas en voeg eventueel een el olijfolie of water toe wanneer de roomkaas te dik is.
Snij de komkommer in de lengte doormidden en schaaf het met een kaasschaaf in dunne plakken. Snij ook de zalmplakken in dezelfde grote repen als de komkommerplakken.
Bestrooi de plakken zalm met een snuf peper. Leg op ieder plakje zalm een plak komkommer en snij het eventueel bij zodat ze even groot zijn. Besmeer de plakken met de roomkaas en rol ze voorzichtig op.