Ga terug
+ servings
Zalm- en komkommerrolletjes

Amuse zalm komkommer

4.6 van 8 stemmen
Recept afdrukken
Zalmrolletjes als hapje of als voorgerecht voor kerst. Heerlijk frisse rolletjes met gerookte zalm en komkommer.
Gang Amuse, Hapjes, voorgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 10 stuks
calorieën 92

Ingrediënten

  • 100 gr gerookte zalm
  • 150 gr kruidenroomkaas
  • 30 gr pijnboompitten
  • 1 komkommer
  • 1 el olijfolie

Instructies

  • Doe de geroosterde pijnboompitten in een zakje en sla er een paar keer met een deegroller op zodat ze grof gekruimeld zijn.
  • Meng de stukjes pijnboompitten door de roomkaas en voeg eventueel een el olijfolie of water toe wanneer de roomkaas te dik is.
  • Snij de komkommer in de lengte doormidden en schaaf het met een kaasschaaf in dunne plakken. Snij ook de zalmplakken in dezelfde grote repen als de komkommerplakken.
  • Bestrooi de plakken zalm met een snuf peper. Leg op ieder plakje zalm een plak komkommer en snij het eventueel bij zodat ze even groot zijn. Besmeer de plakken met de roomkaas en rol ze voorzichtig op.