Zalmcocktail met whiskeysaus rode zalm en kappertjes, klassiek simpel recept. Cocktail van zalm als voorgerecht.
Gang voorgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 5 minutenmin
Totale tijd 15 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 324
Ingrediënten
400grrode zalmblik
1kropsla
2elkappertjes
100grkleine tomaatjes
4elmayonaise
1elketchup
1/2elwhiskey
pepervers gemalen
Optioneel
kapperappeltjes
peterselievers
Instructies
Haal de zalm uit het blik en verwijder de graten en velletjes. Maak de zalm klein met een vork en meng met de kappertjes en breng op smaak met vers gemalen peper.
Was de sla en breek de bladeren als ze te groot zijn.
Meng de mayonaise, ketchup en whiskey samen in een kom. Roer door elkaar tot er een egale saus ontstaat.
Leg de sla in de glazen en leg hier de zalm op. Maak de zalm cocktail af met een lepel whiskey-cocktailsaus. Garneer de saus met kapperappeltjes, takje peterselie en tomaat.