Ga terug
+ servings
Zalmcocktail recept

Zalmcocktail

3.3 van 31 stemmen
Recept afdrukken
Zalmcocktail met whiskeysaus rode zalm en kappertjes, klassiek simpel recept. Cocktail van zalm als voorgerecht.
Gang voorgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 4 personen
calorieën 324

Ingrediënten

  • 400 gr rode zalm blik
  • 1 krop sla
  • 2 el kappertjes
  • 100 gr kleine tomaatjes
  • 4 el mayonaise
  • 1 el ketchup
  • 1/2 el whiskey
  • peper vers gemalen

Optioneel

  • kapperappeltjes
  • peterselie vers

Instructies

  • Haal de zalm uit het blik en verwijder de graten en velletjes. Maak de zalm klein met een vork en meng met de kappertjes en breng op smaak met vers gemalen peper.
  • Was de sla en breek de bladeren als ze te groot zijn.
  • Meng de mayonaise, ketchup en whiskey samen in een kom. Roer door elkaar tot er een egale saus ontstaat.
  • Leg de sla in de glazen en leg hier de zalm op. Maak de zalm cocktail af met een lepel whiskey-cocktailsaus. Garneer de saus met kapperappeltjes, takje peterselie en tomaat.