Risotto spruitjes, Parmezaanse kaas en witte balsamico-azijn, een vegetarische risotto met bite van knapperige spruitjes en knoflook.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollandse recepten, Italiaans
Voorbereidingstijd 20 minutenmin
Bereidingstijd 40 minutenmin
Totale tijd 1 uuruur
Porties 4personen
calorieën 310
Ingrediënten
200grrisotto
1uigesnipperd
1teentjeknoflook gehakt
700mlgroentebouillon
olijfolie
1stukParmezaanse kaasrasp en schaaf
citroensap
1tlhoning
3elwitte balsamico-azijn
2teentjesknoflook fijngesneden
500grspruitjes in dunne plakjes
1handamandelen geroosterd en gehakt
1sjalot gesnipperd
Instructies
Fruit op middelhoog vuur de ui in een scheutje olijfolie in een pan met zware bodem. Voeg zodra de ui glazig is de gehakte knoflook en risotto toe.
Schep goed om en fruit kort tot alles glanst. Schenk er al roerende bouillon bij als de risotto kan opnemen. Blijf goed losroeren van de bodem en voeg steeds bouillon toe voordat de risotto droog komt te staan. Laat in 35 minuten garen.
Draai het vuur uit, meng er 2 flinke eetlepels geraspte Parmezaan door en maak op smaak met een paar druppels citroensap, peper en zout. Laat de risotto rusten en roer ondertussen de honing met de azijn los.
Bak de gesneden knoflook op hoog vuur in een ruime koekenpan met een beetje olie. Voeg als de knoflook begint te kleuren driekwart van de spruitjes toe, laat ze even heet worden en blus af met de honing en azijn. Schud goed om en draai na een halve minuut het vuur uit.
Meng driekwart door de risotto en schep in kommen, de overige in een schaal. Maak af met amandelen, de overige rauwe spruitjes en Parmezaanse kaas.