Risotto met spruitjes
Parmezaan en witte balsamico- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 20 min
- Wachttijd: 40 min
- Klaar in: 1 uur
- Kcal: 310
Risotto met spruitjes Parmezaan en witte balsamico een vegetarisch risotto met een bite van knapperige spruitjes en knoflook. Een heerlijk vega risotto recept met spruitjes die nog nooit zó lekker waren. Fris en smeuig.
Mise-en-place alles op zijn plaats
Koken zonder paniek, ’t staat of valt met een goede mise-en-place, alles op z’n plaats. Zet alle ingrediënten, gesneden klaar en lees ’t recept van te voren goed door zo heb je overzicht, toch Mari?
Spruitjes ‘risotto’ recept uit het boek van Mari Maris, Mari plukt de dag. Risotto is te vervangen door couscous, bulgur of parelgort.
Spruitjes ‘risotto’ met amandelen
- Fruit op middelhoog vuur de ui met een beetje olijfolie in een pan met zware bodem, voeg zodra de ui glazig is de gehakte knoflook en risotto toe. Schep goed om en fruit kort tot alles glanst. Schenk er al roerende bouillon bij als de risotto kan opnemen. Blijf goed losroeren van de bodem en voeg steeds bouillon toe voordat de risotto droog komt te staan. Laat in 35 minuten garen.
- Draai het vuur uit, meng er 2 flinke eetlepels geraspte Parmezaan door en maak op smaak met een paar druppels citroensap, peper en zout. Laat de risotto rusten en roer ondertussen de honing met de azijn los.
- Bak de gesneden knoflook op hoog vuur in een ruime koekenpan met een beetje olie. Voeg als de knoflook begint te kleuren driekwart van de spruitjes toe, laat ze even heet worden en blus af met de honing en azijn. Schud goed om en draai na een halve minuut het vuur uit. Meng driekwart door de risotto en schep in kommen, de overige in een schaal. Maak af met amandelen, de overige rauwe spruitjes en Parmezaan schaaf.
Spruitjes ‘risotto’ met amandelen, zó doe je dat.
Ook lekker: risotto met prei courgette en citroen.
Wat vind je van het recept?
Recente recepten en artikelen