Ga terug
+ servings
Ottolenghi spruitjes

Ottolenghi spruitjes

4.6 van 23 stemmen
Recept afdrukken
Spruitjes van Ottolenghi met bruine boter en zwarte knoflook uit het kookboek “Simpel” eenvoudig, snel spruitjes recept.
Gang Bijgerecht
Keuken Hollandse recepten, Israëlische recepten, Midden-Oosterse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 4 personen
calorieën 144

Ingrediënten

  • 450 gr spruitjes
  • 1 el olijfolie
  • 3/4 tl karwijzaad
  • 20 gr zwarte knoflook
  • 2 el tijmblaadjes
  • 30 gr boter
  • 30 gr pompoenpitten geroosterd
  • 1,5 tl citroensap
  • 1 el tahin
  • zout

Instructies

  • Verwarm de oven tot 220 graden. Maak de spruitjes schoon en halveer. Meng de spruitjes met de olie en een snuf zout en spreid ze uit op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Rooster de spruitjes 10 minuten in de oven tot ze goudbruin en beetgaar zijn.
  • Kneus intussen het karwijzaad heel licht in een vijzel met een stamper. Hak de zwarte knoflook grof en voeg samen met de tijm toe en wrijf alles tot een grove puree.
  • Doe de boter in een grote sauteerpan en zet hem op halfhoog tot hoog vuur. Laat de boter smelten en donkerbruin worden. Voeg de knoflookpuree, spruitjes, pompoenpitten en snuf zout toe.
  • Roer 30 seconden en haal de pan van het vuur. Roer het citroensap door de spruitjes en schep op een schaal. Sprenkel de tahin erover en serveer meteen.